Ακτιβίστρια της Femen αποκεφάλισε τον… Πούτιν!

Ακτιβίστρια της Femen αποκεφάλισε τον... Πούτιν!

Μια ακτιβίστρια της φεμινιστικής οργάνωσης Femen κατέστρεψε σήμερα, χτυπώντας το με ένα ξύλινο ρόπαλο, το κέρινο άγαλμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Μουσείο Γκρεβέν της Γαλλίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Πούτιν, δικτάτορα".

Η νεαρή γυναίκα, που ήταν γυμνόστηθη, συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία, υπό τα αδιάφορα βλέμματα του βασιλιά Χουάν Κάρλος, του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ – τα κέρινα αγάλματα των οποίων δεν έπαθαν πάντως απολύτως τίποτα. Μόνο εκείνο του Πούτιν γκρεμίστηκε από το βάθρο του και το κεφάλι του αποκόπηκε.

Η διεύθυνση του Μουσείου Γκρεβέν ανακοίνωσε ότι "λυπάται για το επεισόδιο" και θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της ακτιβίστριας.

Σύμφωνα με το Μουσείο, είναι η πρώτη φορά που καταστρέφεται ένα άγαλμα, μολονότι στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ορισμένα "πολιτικά" επεισόδια. Το 1979 το κέρινο άγαλμα του τότε ηγέτη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ζορζ Μαρσέ είχε "απαχθεί" από ακροδεξιούς και βρέθηκε αργότερα στο κλουβί των αρκούδων στο Βοτανικό Κήπο, στολισμένο με ένα φιόγκο και με την επιγραφή "Μόσχα" στο μέτωπό του.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει προσκληθεί στη Γαλλία με την ευκαιρία της επετείου των 70 ετών από την Απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση


EmailOpen all references in tabs: [1 - 4]

Via: imerisia.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~mx1ZT$59o

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply