Βατικανό: Ακτιβίστρια των Femen επιχείρησε να κλέψει ομοίωμα του …

Για εξύβριση θρησκείας, άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο και κλοπή κατηγορείται από το κράτος του Βατικανού μια ακτιβίστρια της ομάδας Femen που συνελήφθη την Παρασκευή, όταν γυμνόστηθη άρπαξε από τη φάτνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και μπροστά στα μάτια χιλιάδων πιστών το ομοίωμα του νεογέννητου Ιησού.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, η Ουκρανή, Ιάνα Αλεξάντροβνα Αζχντάνοβα, κρατείται πριν από την ανάκριση από το δικαστήριο του Βατικανού, καθώς η ενέργεια της «προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα πολλών ανθρώπων». Οι ακτιβίστριες των Femen πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στο Βατικανό πριν από λίγο καιρό και οι αρχές της Αγίας Έδρας τους επέτρεψαν να φύγουν χωρίς να παρέμβουν. 

Ωστόσο, όπως είπε ο πατέρας Λομπάρντι αυτή τη φορά το Βατικανό αποφάσισε να συλλάβει την Αζχντάνοβα, καθώς η «θρησκευτικά εχθρική φύση της διαμαρτυρίας της πρέπει να θεωρηθεί ως εξαιρετικά σοβαρή λόγω των συνθηκών που προσβάλλουν σκόπιμα τα θρησκευτικά συναισθήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού πιστών».

Η γυμνόστηθη ακτιβίστρια συνελήφθη με την άμεση παρέμβαση ενός αστυνομικού ο οποίος την σκέπασε με ένα παλτό και την απομάκρυνε από την πλατεία και ενώ η Ουκρανή ακτιβίστρια φώναζε το σύνθημα που είχε γραμμένο στο στήθος της: «Ο Θεός είναι γυναίκα». 

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης Femen έγραψε ότι η ακτιβίστρια εξέφρασε την διαμαρτυρία της ως μέρος της εκστρατείας αμφισβήτησης των θρησκειών.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~rrOSN$5jz

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply