ΒΕΛΓΙΟ: Μπουγέλωσαν με… μαγιονέζα και τηγανητές πατάτες τον …

Παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία έτσι κι αλλιώς ήταν χαλαρά, δύο ακτιβίστριες των FEMEN που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα, κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση… βολής από τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και να τον «βαπτίσουν» με… τηγανιτές πατάτες και… μαγιονέζα.

Σύμφωνα με βελγικούς ιστότοπους, οι δύο γυναίκες είναι μέλη της οργάνωσης «Λίλιθ», που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή με την ονομασία Femen και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές.

Ο κ. Μισέλ διέκοψε την ομιλία την οποία εκφωνούσε εκείνη την ώρα, άλλαξε κοστούμι και συνέχισε αφού η αστυνομία απομάκρυνε τις δύο ακτιβίστριες από τον χώρο.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο πρωθυπουργός του Βελγίου όταν ταξιδεύει έχει πάντα μαζί του «καθαρό πουκάμισο και γραβάτα». Οι φωτογραφίες από συνέδριο επιχειρηματιών στην πόλη Ναμούρ δείχνουν τον 39χρονο Μισέλ να χαμογελάει τη στιγμή που μια γυναίκα τον περιλούζει με μαγιονέζα.

Ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού είπε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί μήνυση εναντίον των δύο γυναικών.

Απέφυγε ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφεραν οι ακτιβίστριες να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας σε μια χώρα η οποία αποτελεί σημαντικό κέντρο στρατολόγησης για τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία.

Via: news.makedonias.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Ug8EB$5gF

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply