Γιατί επιτέθηκε η ακτιβίστρια στον Ντράγκι;

Τον γύρο του κόσμου έκανε η εικόνα της μόλις 21 ετών φοιτήτριας φιλοσοφικής, ακτιβίστριας και πρώην μέλους των FEMEN, Γιοζεφίνε Βιτ, να πετάει κομφετί στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την περασμένη Τετάρτη.

Η νεαρή Γιοζεφίνε κατάφερε να ξεγελάσει τους άνδρες της ασφάλειας της ΕΚΤ, δηλώνοντας δημοσιογράφος και να εισβάλλει στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» και εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν να… επιτεθεί στον Ντράγκι, η Βιτ δηλώνει ότι το έκανε επειδή «είναι αφεντικό της ΕΚΤ και η ΕΚΤ επιβάλλει πολιτικές στον ευρωπαϊκό πληθυσμό, οι οποίες τον επηρεάζουν άμεσα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα χρήματα που δίνονται δεν ωφελούν τις δημοκρατίες, δεν καταλήγουν στα χέρια των λαών αλλά στις τράπεζες».

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αναφέρει: «Προφανώς για την κρίση κα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δεν ευθύνεται μόνο η ΕΚΤ. Υπάρχει συσσωρευμένη διαφθορά. Πιστεύω όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την πάταξή της. Νομίζω πως πρέπει να επενδύσουμε σ’ αυτή την αλλαγή πολιτικής όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προάσπιση της ισότητας μεταξύ των πολιτών και να δώσουμε μία ευκαιρία στη νέα κυβέρνηση».

Σε ερώτημα σχετικά με το αν υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη, η ίδια απαντάει: «Ναι, φυσικά υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας αλλά υφίσταται και ένα άλλο πρόβλημα: η απουσία επαφής με την πραγματικότητα. Γιατί είναι γελοίο να υπάρχουν άτομα που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω, ενώ αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ».

Αναφερόμενη στη γνώμη των Γερμανών - καθότι Γερμανίδα και η ίδια - για την Ελλάδα, σημειώνει πως «υπάρχουν κάποια στερεότυπα για την Ελλάδα. Αρκετοί εξακολουθούν να πιστεύουν πως οι Έλληνες είναι άπληστοι, ότι δεν εργάζονται αρκετά και είναι τεμπέληδες και πως εμείς, οι μακρινοί και σκληρά εργαζόμενοι λαοί της Βόρειας Ευρώπης, όπως οι Γερμανοί πληρώνουμε τους λογαριασμούς και τα χρέη τους».

newsbeast

Via: madata.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~pic8a$60F

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply