Γυμνή διαμαρτυρία στην ισπανική Βουλή

Σχετικές ειδήσεις

  • Ισπανία: Αντιδράσεις για τον νόμο περί αμβλώσεων 01/07/2013 21:53 CET
  • Ισπανία: Επικίνδυνο παιχνίδι με ταύρους 18/09/2013 10:25 CET
  • Femen: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία σε πρεσβείες της… 29/08/2013 19:00 CET
  • Μαρόκο: νέες διαμαρτυρίες μετά την απονομή χάριτος σε… 08/08/2013 19:55 CET
  • Ισπανία: Συγκρούσεις και τραυματίες σε διαδήλωση κατά… 19/07/2013 08:03 CET

O υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας Αλμπέρτο Ρουιζ Γκαγιάρντ μιλούσε στο Κογκρέσο, όταν διέκοψαν την ομιλία του οι φωνές μιας… γυμνής διαμαρτυρίας.

Τρία μέλη της οργάνωσης Femen, χωρίς ρούχα από την μέση και επάνω, διέκοψαν τη συνεδρίαση φωνάζοντας “η άμβλωση είναι ιερή”.

Χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος ώστε να βρεθεί ο τρόπος για να απομακρυνθούν από τον εξώστη, όπου παρακολουθούσαν οι πολίτες την συνεδρίαση.

Ο υπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα αλλάξει και πάλι ο νόμος που ψηφίστηκε μόλις το 2010 και επιτρέπει τις αμβλώσεις μέχρι την 14η εβδομάδα της κύησης.

Η πρόθεση αυτή είχε ανακοινωθεί από πέρυσι και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Σκοπός της κυβέρνησης να γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις των νόμιμων εκτρώσεων, με την επιστροφή στο παλιό συντηρητικό καθεστώς που είχε όμως θεσπιστεί πριν 25 χρόνια.

Σύμφωνα με αυτό, ούτε ο εντοπισμός γενετικών ανωμαλιών στο έμβρυο θα αποτελεί έγκυρο λόγο για άμβλωση στην Ισπανία. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που προκαλεί τις πιο σφοδρές αντιδράσεις, αφού υπολογίζεται ότι στην χώρα υπάρχουν περίπου 3.000 τέτοιες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Αν περάσει ο νέος νόμος, οι γυναίκες αυτές θα πρέπει να πάνε σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ για να προχωρήσουν νόμιμα σε άμβλωση…

Περισσότερα για: Δικαιώματα στην άμβλωση, ΦΕΜΕΝ, Διαδήλωση, Ισπανία

Copyright © 2013 euronews

Το JavaScript απαιτείται για να δείτε τα συνοδευτικά βίντεο του συγκεκριμένου άρθρου

Via: gr.euronews.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~KBR0N$4Hn

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply