Γυμνόστηθες φεμινίστριες διαδήλωσαν στη Βραζιλία

Μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen της Βραζιλίας διαδήλωσαν σήμερα γυμνόστηθες έξω από το τζαμί της συνοικίας Μπρας, στο... κέντρο του Σάο Πάολο, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας "τόπλες τζιχάντ" που οργανώθηκε προς υποστήριξη μιας νεαρής Τυνήσιας η οποία είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο γυμνόστηθες φωτογραφίες της και τα ίχνη της έχουν χαθεί εδώ και πολλές ημέρες.

Τέσσερις ακτιβίστριες γύμνωσαν τα στήθη τους έξω από το τέμενος, κρατώντας πλακάτ στα οποία είχαν γράψει συνθήματα, στα αγγλικά και τα πορτογαλικά, όπως "Λευτεριά στην Αμίνα" και "Είμαστε όλες μας Αμίνα".

Η 19χρονη Αμίνα Τιλέρ προκάλεσε σκάνδαλο στην Τυνησία δημοσιοποιώντας γυμνόστηθες φωτογραφίες της στις οποίες είχε καλύψει το στήθος της με φράσεις όπως "Το σώμα μου μου ανήκει, δεν αντιπροσωπεύει την τιμή κανενός". Η οργάνωση Femen της Γαλλίας ανέφερε ότι η Αμίνα έχει εξαφανιστεί και ενδεχομένως να έχει εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική στην Τύνιδα.

Ωστόσο, η δικηγόρος και γνωστή αγωνίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Μπόσρα Μπελχάτζ Χμίντα, είχε δηλώσει στις 25 Μαρτίου ότι η Αμίνα βρίσκεται στο σπίτι της και είναι καλά, όμως σε βάρος της εκκρεμεί δίωξη για προσβολή των χρηστών ηθών. Tromaktiko

Via: newsnow.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Qg8EB$2Wh

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply