Γυμνόστηθη διαδηλώτρια στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η ακτιβίστρια της Femen φώναξε συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν

Γυμνόστηθη διαδήλωσε μια ακτιβίστρια της Femen σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της στην καταστολή των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία φορούσε ένα σορτς και ψηλοτάκουνα παπούτσια και είχε βγει αεροπλάνο που προερχόταν από την Άγκυρα, έβγαλε την μπλούζα της μέσα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Σαμπιχά Γκιοκτσέν, και έδειξε ένα πανό με τη μορφή αεροπορικού εισιτηρίου στο οποίο αναγραφόταν «Ερντογάν, Από: Κωνσταντινούπολη Σε: Καμπούλ».

Μπροστά στους παρευρισκόμενους στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, η ακτιβίστρια, η οποία κατονομάστηκε μόνον ως Σάρα, φώναζε επίσης στα αγγλικά «Κωνσταντινούπολη - Καμπούλ για τον Ερντογάν, απελευθερώστε την Τουρκία» για αρκετά λεπτά, προτού συλληφθεί από δύο αστυνομικούς με πολιτικά και μια ένστολη συνάδελφό τους.

«Οι Femen απευθύνουν έκκληση σθεναρά και με αγάπη προς τον τουρκικό λαό να μην λυγίσει απέναντι στην καταστολή του Ερντογάν και της αστυνομίας του», σχολιάζει η φεμινιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που απηύθυνε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στην οποία τους προτρέπει ακόμη να μην προδώσουν «τα ιδανικά της ανθρωπιστικής επανάστασης που ξεκίνησε στην πλατεία Ταξίμ!».

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους κατά την διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων του Ιουνίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας.

Κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 8.000, σύμφωνα με την τουρκική ιατρική ένωση, ενώ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν.

Η καταστολή του κινήματος αυτού προκάλεσε πολλές επικρίσεις για την Άγκυρα σε ολόκληρο τον κόσμο.
pestanea

Via: newsnow.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~nv9CR$3Xg

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply