Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στο ισπανικό Κοινοβούλιο (φωτό)

Μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, διέκοψαν την Τετάρτη (09/10) τη συνεδρίαση του ισπανικού Κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενες γυμνόστηθες για το σχέδιο της κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Οι ακτιβίστριες (3) μπήκαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια συζήτησης των βουλευτών για διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όχι όμως και για το ζήτημα της άμβλωσης. 

Έβγαλαν τις μπλούζες τους και άρχισαν να φωνάζουν «Η άμβλωση είναι ιερή».

Αστυνομικοί παρενέβησαν οδηγώντας τις τρεις γυμνόστηθες, εκτός του Κοινοβουλίου.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης κατηγόρησαν τις ακτιβίστριες ότι παραβίασαν τους κανόνες της δημοκρατίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν, στα σχέδια του οποίου είναι να απαγορεύσει την δυνατότητα άμβλωσης στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, είπε ότι «αδυνατεί να καταλάβει» το νόημα του συνθήματος που φώναζαν οι ακτιβίστριες.

Ο ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς Κάγιο Λάρα δήλωσε ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα «να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην άμβλωση».

Via: attikipress.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~EC2Xk$4Hp

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply