Γυμνόστηθη Femen έκλεψε το «Θείο Βρέφος» από τη φάτνη στο …

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΓΥΝΑΙΚΑ;

 Femen          -

Για εξύβριση της θρησκείας, για άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο καθώς και για κλοπή, κατηγορείται από το κράτος του Βατικανού το μέλος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών Femen που συνελήφθη την Παρασκευή όταν γυμνόστηθη άρπαξε από τη Φάτνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και μπροστά στα μάτια χιλιάδων πιστών το ομοίωμα του νεογέννητου Ιησού.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι η Ουκρανή Ιάνα Αλεξάντροβνα Αζχντάνοβα κρατείται πριν από την ανάκριση από το δικαστήριο του Βατικανού καθώς η ενέργεια της «προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα πολλών ανθρώπων».

Οι ακτιβίστριες των Femen πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στο Βατικανό πριν από λίγο καιρό και οι αρχές της Αγίας Έδρας τους επέτρεψαν να φύγουν χωρίς να παρέμβουν. Αλλά αυτή τη φορά όπως είπε ο πατέρας Λομπάρντι το Βατικανό αποφάσισε να συλλάβει την Αζχντάνοβα καθώς η «θρησκευτικά εχθρική φύση της διαμαρτυρίας της πρέπει να θεωρηθεί ως εξαιρετικά σοβαρή λόγω των συνθηκών που προσβάλλουν σκόπιμα τα θρησκευτικά συναισθήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού πιστών».

Η γυμνόστηθη ακτιβίστρια συνελήφθη με την άμεση παρέμβαση ενός αστυνομικού ο οποίος την σκέπασε με ένα παλτό και την απομάκρυνε από την πλατεία και ενώ η Ουκρανή ακτιβίστρια φώναζε το σύνθημα που είχε γραμμένο στο στήθος της: «Ο Θεός είναι γυναίκα». Η ιστοσελίδα της οργάνωσης Femen έγραψε ότι η ακτιβίστρια εξέφρασε την διαμαρτυρία της ως μέρος της εκστρατείας αμφισβήτησης των θρησκειών «Σφαγή των Αθώων» για την «μανιακή επιθυμία να ελέγξουν τη γονιμότητα των γυναικών».




Εκτύπωση


Email



Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: imerisia.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~tgjlY$5jx

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply