Η Βαλερί παίρνει το αίμα της πίσω ποζάροντας ως… γυμνόστηθη …

Γαλλικό περιοδικό «γδύνει» την Τριερβελέρ - Δείτε την απατημένη «πρώτη κυρία» να ποζάρει ως «Femen» και να στέλνει ηχηρό μήνυμα στον ανδρικό πληθυσμό : «Γαμ...ε τους άνδρες macho»

Η απατημένη και, προς το παρόν, «πρώτη κυρία» της Γαλλίας αποκτά φεμινιστική δράση πετώντας τα ρούχα της σε εξώφυλλο σατιρικού γαλλικού περιοδικό. Ως γυμνόστηθη ακτιβίστρια της οργάνωσης «Femen» η Βαλερί Τριερβελέρ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα όχι μόνο στον σύντροφό της, Φρανσουά Ολάντ, που βρήκε παρηγοριά σε άλλη αγκαλιά αλλά και σε όλους τους άνδρες με φαλλοκρατικές αντιλήψεις.

Επιστρατεύοντας την φαντασία του το εβδομαδιαίο περιοδικό «Charlie Hebdo» στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα (νούμερο 1127), «γδύνει» τη Γαλλίδα δημοσιογράφο και την μεταμορφώνει ως μία δυναμική γυναίκα που σηκώνεται από το κρεβάτι του πόνου για να πάρει το αίμα της πίσω. To ερωτικό σκάνδαλο «Closergate» ενέπνευσε την διεύθυνση του περιοδικού το οποίο ξεσπαθώνει με ένα σατιρικό εξώφυλλο στο οποίο πρωταγωνιστεί μία από τις γυναίκες του Γάλλου προέδρου.

Η Βαλερί Τριερβελέρ με περιβολή Εύας ποζάρει με τη βοήθεια του photoshop ως μία γυναίκα που διαμαρτύρεται κατά του σεξισμού αλλά και των ανδρών «macho» που θεωρούν τους εαυτούς τους σκληρά αρσενικά και τις γυναίκες απλά... γυναίκες που υποτάσσονται στον αφέντη. 


Με τον υπότιλο: «Η Βαλερί είναι καλύτερα» -μία φράση που προτιμά να λέει ο Ολάντ δημοσίως όταν τον ρωτούν για τη Γαλλίδα δημοσιογράφο καλύπτοντας έτσι την αμηχανία του- το περιοδικό δίνει το δικό του στίγμα στην πολιτική επικαιρότητα.

Φορώντας έναν στεφάνι από λουλούδια στα μαλλιά, η Βαλερί κραδαίνει ένα πλακάτ με το σύνθημα: «Φαλλοκρατία».

Πριν από μερικές ημέρες, το γνωστό για την άγρια σάτιρά του περιοδικό, παρουσίασε τον άτακτο ερωτικά Φρανσουά Ολάντ με κωμικοτραγικά σκίτσα, υπό τον τίτλο «Μoi president....», (σ.σ: «Εγώ, ως πρόεδρος») που αποτελούσε την προεκλογική δέσμευση του Ολάντ για όλες τις αλλαγές που θα έκανε στη Γαλλία.

Άραγε μετά τον Ολάντ και τη Βαλερί να υποθέσουμε ότι στο επόμενο τεύχος του Charlie Hebdo, θα ποζάρει ο τρίτος άνθρωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων, η πέτρα του σκανδάλου, Ζουλί Γκαγέ;.

Via: protothema.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~82ega$4it

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply