Η Ζοζεφίνε που τρομοκράτησε τον… Σούπερ Μάριο! (video & pics)

Λίγοι έμαθαν το όνομά της, οι περισσότεροι όχι μόνο παρακολούθησαν αλλά και θαύμασαν την πράξη της: Η Ζοζεφίνε Βιτ έγινε το πρόσωπο της περασμένης εβδομάδας με την συμβολική «επίθεση με κομφετί» στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Ήταν μία ιδέα που μου ήρθε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Ελλάδας και κατά της ανθελληνικής εκστρατείας της Bild έξω από τον καινούργιο πύργο της ΕΚΤ, την ημέρα των εγκαινίων του», παραδέχεται η πολυπράγμων ακτιβίστρια, προσθέτοντας «καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και αντλιών νερού κατά των διαδηλωτών, απωθώντας τους και προφυλάσσοντας τον μη εκλεγμένο Μάριο Ντράγκι αντιλήφθηκα πως η διαμαρτυρία δε θα έπρεπε να γίνει εκτός του πύργου της ΕΚΤ αλλά εντός του».

Η 21χρονη Γερμανίδα παραδέχεται πως, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ήταν αναπάντεχα εύκολη η είσοδός της στο κτίριο, όπου μπήκε ως δημοσιογράφος.

Η ακτιβίστρια των FEMEN είναι υπέρμαχος των μη βίαιων διαμαρτυριών που «στόχο έχουν την παρενόχληση μιας διαδικασίας». Το απέδειξε διαδηλώνοντας γυμνόστηθη υπέρ της Ελλάδας με ένα Ja (ναι) γραμμένο στην κοιλιά της ενώ, σε παράλληλο χρόνο, λίγο πιο μακριά, η Φρανκφούρτη φλεγόταν την ημέρα των εγκαινίων των κτιρίων της ΕΚΤ.

Josephine

«Δε θεωρώ λύση τα μέτρα λιτότητας για το πρόβλημα της Ελλάδας και ελπίζω πως δε θα υπάρξει κάποιο Grexit ή Graccident, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως η Ευρώπη είναι μια αποτυχία», λέει στο Έθνος της Κυριακής, ερωτώμενη για το ζήτημα της Ελλάδας, τονίζοντας πως: «πρέπει να βάλουμε τέλος στη διαφθορά και να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του. Γνωρίζουμε πως δε θα πάρουμε ποτέ τα χρήματά μας πίσω. Και να τα πάρουν οι τράπεζες, εμείς δεν πρόκειται να τα πάρουμε».

Η ακτιβίστρια των FEMEN, που στο παρελθόν είχε αιφνιδιάσει με τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία της τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την Άνγκελα Μέρκελ, είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στην Τυνησία για ανάλογη δράση.

Merkel

Ομολογεί πως τότε, μέσα στη φυλακή, αναγνώρισε την αξία της ελευθερίας: «Η φυλάκισή μου για έναν μήνα με έκανε να καταλάβω τι είναι η ελευθερία. Η στέρηση της ελευθερίας μου με έκανε να καταλάβω πως τόσο καιρό ήμουν ελεύθερη και πως εκτός φυλακής έχει ο καθένας τη δυνατότητα να δημιουργήσει τη δική του πραγματικότητα.

femen 540x304 copy

Via: newsbomb.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~jZEHQ$60G

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply