Νέα δίωξη σε ακτιβίστρια της FEMEN στην Τυνησία

Την παράταση της προφυλάκισης της ακτιβίστριας Αμίνας, στο πλαίσιο της νέας δίωξης που της ασκήθηκε για «συνωμοσία, βεβήλωση κοιμητηρίου και προσβολή των ηθών», διέταξε ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η 18χρονη φεμινίστρια που έχει γίνει γνωστή με το ψευδώνυμο «Αμίνα Τάιλερ» δικαζόταν σήμερα στην Τυνησία για παράνομη κατοχή ενός δακρυγόνου σπρέι και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου. Θα ανακριθεί ξανά για τις νέες κατηγορίες στις 5 Ιουνίου.

Ένας από τους συνηγόρους της, ο Μοχτάρ Τζανέν, επιβεβαίωσε ότι δόθηκε εντολή να παραμείνει προσωρινά κρατούμενη η πελάτισσά του, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και αν αθωωθεί στη σημερινή δίκη της, δεν θα αφεθεί ελεύθερη.
Με βάση τον ποινικό κώδικα της Τυνησίας η κατηγορία της "συνωμοσίας" τιμωρείται με ποινή από 6 έως 18 χρόνια κάθειρξης. Η Αμίνα κινδυνεύει επίσης να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για "βεβήλωση κοιμητηρίου" και σε άλλους έξι μήνες για «προσβολή των ηθών».

Στις 19 Μαΐου η Αμίνα μετέβη στο Καϊρουάν για να διαμαρτυρηθεί για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της σαλαφιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία, το οποίο είχε απαγορευτεί από τις αρχές. Συνελήφθη επειδή έγραψε σε ένα τοιχίο, κοντά σε ένα κοιμητήριο, τη λέξη Femen και επάνω της βρέθηκε ένα δακρυγόνο σπρέι.

Η Αμίνα είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην Τυνησία τον περασμένο Μάρτιο, όταν δημοσίευσε γυμνόστηθες φωτογραφίες της κατά το πρότυπο των ακτιβιστριών της φεμινιστικής οργάνωσης Femen και δέχτηκε απειλές, κυρίως από ισλαμιστές.

Η μητέρα της πάντως αλλά και άλλοι συγγενείς της υποστηρίζουν ότι η νεαρή γυναίκα πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Via: newsbeast.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~zVTXM$2v1

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply