Οι Femen κατά της Bild για χάρη της Ελλάδας

Μπαράζ δημοσιευμάτων και δράσεων έχει προκαλέσει το προκλητικό δημοσίευμα της Bild. Έξω από τα γραφεία της στο Βερολίνο τρεις γυμνόστηθες κοπέλες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ίδια η Bild στην ιστοσελίδα της, μετά τη χθεσινή εκστρατεία με τις σέλφι που η ίδια ξεκίνησε, τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες διαδήλωσαν το πρωί της Παρασκευής μπροστά από τα γραφεία του εκδοτικού οίκου Axel-Springer στο Βερολίνο, στον οποίο ανήκει και η λαϊκή εφημερίδα.

Έχοντας γράψει στο στήθος τους «Ja» (Ναι) και «Free Greece» (Ελευθερώστε την Ελλάδα), χόρεψαν συρτάκι.

Με κρασί, ούζο, χορό και σταφύλια και πετώντας ψεύτικα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, οι τρεις νεαρές κοπέλες, προφανώς εμπνευσμένες από το κίνημα Femen, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

«Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Όχι μόνον στους γερμανούς πολιτικούς αλλά και στον ελληνικό λαό», είπε η Γιοσεφίνε Βιτ, μια εκ των τριών ακτιβιστριών, που σημειωτέον σπουδάζει φιλοσοφία.

Όπως δήλωσαν, διαμαρτύρονταν κατά της «ρατσιστικής εκστρατείας» της Bild σε βάρος των Ελλήνων με αφορμή το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που καλούσε τους γερμανούς βουλευτές να πουν «Όχι σε άλλα δισεκατομμύρια δώρο στους άπληστους Ελληνες».

Νέα πρόκληση από την Bild

H TAZ  o   (.)  Bild

Πάντως η Bild επανέρχεται με νέα πρόκληση.

Μετά τη χθεσινή της δράση, με την οποία καλούσε τους αναγνώστες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος από το γερμανικό κοινοβούλιο, η λαϊκή εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες αναγνωστών που κρατούν το μεγάλο ‘ΟΧΙ' του χθεσινού της φύλλου.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο σημειώνει σε εμφατικό τόνο ότι «οι αναγνώστες της Bild λένε ΟΧΙ!. Όχι άλλα δισ. για την Ελλάδα».

Απαντώντας στην πρόκληση της Bild, η οποία καταδικάστηκε άμεσα από την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV), η αριστερή Tageszeitung κυκλοφόρησε με ένα «ΝΑΙ!» στις εσωτερικές τις σελίδες, καλώντας τους αναγνώστες που συμφωνούν με τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα και θεωρούν, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «εμετική» την εκστρατεία της Bild, να φωτογραφηθούν με το «ΝΑΙ!», αποστέλλοντας στη συνέχεια τις «σέλφις» με τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Bild.

Πληθώρα σχολίων και θυελλώδεις συζητήσεις στον Τύπο, στο γερμανικό αναγνωστικό κοινό και στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας προκαλεί το ζήτημα της Ελλάδας με αφορμή την ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο, που δίνει το «πράσινο φως» για την παράταση του ελληνικού δανειακού προγράμματος.

Για «δυσαρέσκεια στο Βερολίνο για τον έλληνα υπουργό Οικονομικών» κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί ανάγκης να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος.

Η Süddeutsche Zeitung, στο δικό της πρωτοσέλιδο σημειώνει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αφήνει «άναυδο» τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προκαλεί ενόχληση στην ένωση των χριστιανικών κομμάτων. Ωστόσο, όπως αναφέρει, «ο κυβερνητικός συνασπισμός θα εγκρίνει τη βοήθεια».

Έκκληση για πολιτική ειλικρίνεια

O       ,   SZ

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει σε σχόλιό της ότι «απέναντι στην πλειοψηφία του γερμανικού κοινοβουλίου βρίσκεται μία πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η οποία λέει ήδη: ως εδώ και μη παρέκει. Η υπομονή και η προθυμία για έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα τείνουν στο τέλος τους. Ως εκ τούτου, στη μεγάλη πλειοψηφία της ψηφοφορίας του Βερολίνου εμπεριέχεται και ένας μεγάλος κίνδυνος: να το παρεξηγήσουν οι Έλληνες».

«Πολιτικοί, να είστε ειλικρινείς μαζί μας!», γράφει το πρωτοσέλιδο της Die Welt, καλώντας τους γερμανούς πολιτικούς να πουν την αλήθεια στους πολίτες. Όπως παρατηρεί:

«Σίγουρα, ο υπουργός Οικονομικών μας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να εκταμιευθεί έστω κι ένα ένα ευρώ βοήθειας αν η Αθήνα δεν έχει εκπληρώσει προηγουμένως τις δεσμεύσεις της. Ωστόσο, και ο Σόιμπλε γνωρίζει ότι ούτε η καλύτερη κυβέρνηση του κόσμου δεν θα μπορούσε να επιλύσει μέχρι τον Απρίλιο ούτε ένα από τα θέματα (σ.σ. που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση) (…) Κανείς, πραγματικά κανείς, δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση στο τέλος της τετράμηνης προθεσμίας». Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «προφανώς ο κ. Σόιμπλε ελπίζει ότι κανείς δεν θα θυμάται πια τον Απρίλιο τις υποσχέσεις του».

Για «βοήθειες που δεν βοηθούν» κάνει λόγο η Tageszeitung του Βερολίνου.

Όπως σχολιάζει μεταξύ άλλων, «δεν γίνεται καμία συζήτηση περί υπερεθνικής αλληλεγγύης εκ μέρους όλων των Ευρωπαίων. Το μόνο ζήτημα είναι αν η Ελλάδα ‘έχει κάνει τα μαθήματά της', με βάση τα οποία ο δάσκαλος θα εγκρίνει την προαγωγή της. (…) Με τον τρόπο που δίνεται αυτή η βοήθεια, η αποτυχία της αργότερα είναι βέβαιη», σημειώνει η εφημερίδα, εκτιμώντας ότι εντός λίγων μόλις μηνών η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι σε οικονομικό αδιέξοδο.

Πηγή: DW, Άρης Καλτιριμτζής

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: nooz.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~FTbBK$5u2

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply