«Ομοφοβικοί, φασίστες και εξτρεμιστές, γλείψτε τον κ… λο μου!»

Η εκρηκτική ξανθιά ακτιβίστρια με τα όμορφα χαρακτηριστικά -μεγάλα μάτια και κατάλευκο δέρμα- ενέπνευσε τον διάσημο Γάλλο καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε το γραμματόσημο που κυκλοφορεί ήδη στα γαλλικά ταχυδρομεία, προκαλώντας την οργή των Γάλλων συντηρητικών. Τα αποκαλυπτήρια του γραμματόσημου έγιναν από τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, την Ημέρα της Βαστίλλης (14 ιουλίου).

Σε σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde", ο τίτλος είναι ενδεικτικός του περιεχομένου: "Η νέα Μαριάν δεν αρέσει σε όλο τον κόσμο".

Σε blog της γαλλικής εφημερίδας, παρατίθενται τα πιο αντιπροσωπευτικά "τιτιβίσματα" για το γραμματόσημο που έχει διχάσει τη χώρα. Κι επειδή η κυβέρνηση Ολάντ έχει πολλά προβλήματα να λύσει και δεν θέλει άλλες σκοτούρες στο... κεφάλι της, ξεκαθάρισε πως, αν και αποτελεί παράδοση στη Γαλλία, να επιλέγει ο εκάστοτε πρόεδρος το πρόσωπο της "Μαριάν", φέτος το έργο αυτό ανέλαβε η νέα γενιά και πιο συγκεκριμένα 1.000 Γάλλοι μαθητές.

"Αυτός ο Ολάντ τα έκανε πλέον όλα. Το νέο γραμματόσημο απεικονίζει ως νέα Μαριάν μία FEMEN. Μοντέλο γα τη νεολαία μας, όπως είπε ο ίδιος" γράφει η Κριστίν Μπουτέν στο προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, εκφράζοντας την οργή της για τα αποκαλυπτήρια του γραμματόσημου με την FEMEN από τον Γάλλο πρόεδρο.

Από την πλευρά του, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (PCD) ζητάει από τους Γάλλους να μποϋκοτάρουν το γραμματόσημο: "Εκκληση για μποικοτάζ του γραμματόσημου με τη FEMEN. Προσβολή για την αξιοπρέπεια της γυναίκας και την κυριαρχία της Γαλλίας. Ζητάμε την αποσυρθεί άμεσα το γραμματόσημο από το αγορά".

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος καλλιτέχνης Τσιαπά ευλογεί τα... γένια του για το δημιούργημά του: "Για όλους όσοι αναζητούν τοι μοντέλο της Μαριάν, είναι ένα παζλ από γυναίκες, κυρίως όμως η Ινα Σεβτσένκο των FEMEN".

Πηγή: protothema.gr

 

Via: sportdog.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~RmMse$3fP

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply