Στις 5 Ιουνίου η δίκη ακτιβιστριών της Femen που συνελήφθησαν …

Τρεις ευρωπαίες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen θα δικαστούν στις 5 Ιουνίου στην Τυνησία. Οι ακτιβίστριες, οι οποίες συνελήφθησαν μετά από γυμνόστηθη διαμαρτυρία στην Τυνησία, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Οι τρεις γυναίκες, δύο Γαλλίδες και μια Γερμανίδα, «θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου της Τύνιδας στις 5 Ιουνίου. Θα είναι μια δημόσια δίκη» δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δικηγόρους τους, ο Σουχέιμπ Μπαχρί.

Το προξενείο της Γαλλίας επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Οι τρεις ακτιβίστριες υποστήριζαν την 19χρονη Αμίνα Τάιλερ, η οποία είχε συλληφθεί μερικές ημέρες νωρίτερα.

Οι δύο Γαλλίδες και η Γερμανίδα θα δικαστούν για προσβολή της δημοσίας αιδούς (αδίκημα για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς αναστολή) και για προσβολή των ηθών (προβλέπεται ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς αναστολή).

Οι τρεις νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν την Τετάρτη. Ήταν η πρώτη δράση της οργάνωσης Femen στον αραβικό κόσμο.

Ενδέχεται να τους επιβληθεί πρόσθετη ποινή φυλάκισης 15 ημερών για προσβολή δημόσιας αρχής.

Η επικεφαλής της Femen στο Παρίσι, η Ουκρανή Ίνα Σεβτσένκο, ανακοίνωσε πως πρόκειται για τις Γαλλίδες Πολίν Ιλιέ και Μαργκερίτ Στερν και για τη Γερμανίδα Γιοζεφίνε Μάρκμαν.

Η Femen είχε οργανώσει αυτή την εκδήλωση υποστήριξης προς την Αμίνα Σπούι, την τυνήσια ακτιβίστρια που έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Αμίνα Τάιλερ, η οποία κρατείται αφότου έγραψε τη λέξη Femen, στις 19 Μαΐου, σε ένα μικρό τοίχο κοντά στο κοιμητήριο του μεγάλου τεμένους του Καϊρουάν.

Η 19χρονη Αμίνα καταδικάσθηκε την Πέμπτη σε πρόστιμο επειδή είχε στην κατοχή της σπρέι δακρυγόνου και η κράτησή της συνεχίσθηκε στο πλαίσιο έρευνας σε βάρος της για προσβολή των ηθών και βεβήλωση κοιμητηρίου.

Ο ανακριτής πρόκειται να την ανακρίνει στις 5 Ιουνίου για να απαγγείλει ενδεχομένως σε βάρος της νέες κατηγορίες για τα αδικήματα αυτά, τα οποία τιμωρούνται με φυλάκιση έξι μηνών και δύο ετών αντιστοίχως.

Ο δικαστής άφησε επίσης την πόρτα ανοικτή για πιο βαριές ποινές, καθώς αναφέρθηκε στο αδίκημα της «σύστασης συμμορίας», αφήνοντας να εννοηθεί πως η νεαρή μπορεί να έδρασε στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας.

Τον Μάρτιο η Αμίνα δημοσίευσε στο Internet γυμνόστηθες φωτογραφίες της, προκαλώντας σε βάρος της απειλές ισλαμιστών καθώς και ένα διεθνές κύμα υποστήριξης.

Via: sofokleous10.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~YM5hC$2x6

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply