Συνελήφθη η τυνήσια ακτιβίστρια της Femen, Αμίνα Τάιλερ

Η τυνήσια φεμινίστρια Αμίνα Τάιλερ, «η πρώτη Femen της Τυνησίας», συνελήφθη από τις αρχές της χώρας και κρατείται με την κατηγορία «προκλητικών πράξεων».

Τον Μάρτιο, η 19χρονη Αμίνα έγινε η πρώτη Τυνήσια που ανέβασε στο Facebook γυμνόστηθες φωτογραφίες της: «Το σώμα μου μου ανήκει», είχε γράψει, στα αραβικά, πάνω στο στήθος της, σε μία από αυτές.

«Fuck your morals», «Γ.την ηθική σας», είχε γράψει σε μια άλλη.

Η Αμίνα έστειλε τις φωτογραφίες σε ακτιβίστριες της ουκρανικής ΜΚΟ, ίδρυσε και η ίδια, την 1η Μαρτίου, μία «Femen Tunisian fanpage».

Η 19χρονη Αμίνα πήγε την Κυριακή στην πόλη Καΐρουάν, όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συνέδριο της ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σαρί -το συνέδριο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της αστυνομίας που το θεώρησε απειλή για την δημόσια τάξη.

Η Τάιλερ έγραψε με μπογιά «Femen» σε ένα τοίχο κοντά στο κεντρικό τζαμί και ετοιμαζόταν να κρεμάσει ένα πανό αλλά συγκεντρώθηκε οργισμένο πλήθος που την αναγνώρισε, φωνάζοντάς της να φύγει.

«Μας ατιμάζει. Θα προστατεύσουμε την πόλη μας. Μια τόσο βρώμικη κοπέλα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσά μας» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. 

Ο Μοχάμεντ Αλί Αρουί, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, περιέγραψε τις πράξεις της Τάιλερ ως «προκλητικές», λέγοντας ότι είναι υπό έρευνα και ενδέχεται να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Η 19χρονη είχε εξαφανιστεί και κρυβόταν επί ημέρες. Σκόπευε να πραγματοποιήσει άλλη μία «θεαματική» διαμαρτυρία, όπως είχε πει, και στη συνέχεια να μεταβεί στη Γαλλία για να σπουδάσει δημοσιογραφία.

Via: news.in.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ric8a$2sL

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply