Τα έκαναν… μούσκεμα οι γυμνές Ουκρανές της FEMEN

Ο «σεξοτουρισμός» είναι μια λέξη που σίγουρα θα μάθουν όλοι όσοι επισκεφτούν τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του Euro2012. Και αυτό χάρη στις ακτιβίστριες της FEMEN.

Οι πανέμορφες Ουκρανές έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους με τον συνηθισμένο τρόπο… Λίγη ώρα πριν από την πρεμιέρα του Euro και τον αγώνα ανάμεσα στην Πολωνία και την Ελλάδα, οι ακτιβίστριες που κατά καιρούς έχουν δημιουργήσει πανικό με την ημίγυμνη διαμαρτυρία τους, τα έκαναν… μούσκεμα έξω από το Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Με πυροσβεστήρες στα χέρια και γυμνές από την μέση και πάνω, οι Ουκρανές διαμαρτυρήθηκαν για τον σεξοτουρισμό που, σύμφωνα με τις ίδιες, ευνοείται από την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πολωνία και την Ουκρανία.

Με μηνύματα γραμμένα στα σώματά τους σχετικά με το Euro και στεφάνια με λουλούδια στα μαλλιά, οι εντυπωσιακές φεμινίστριες προκάλεσαν την αναστάτωση, πριν οι αστυνομικές αρχές καταφέρουν να τις συλλάβουν και να τις οδηγήσουν μακριά από το σημείο. Μάλιστα, έξω από το γήπεδο υπήρχαν και πολλοί Ελληνες φίλαθλοι, οι οποίοι μάλιστα φωτογραφήθηκαν με τα μέλη της κίνησης.

Θυμίζουμε πως οι ακτιβίστριες της FEMEN έχουν πραγματοποιήσει κατά καιρούς δεκάδες διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, διαμαρτυρόμενες για τον σεξισμό, το τράφικινγκ και την κακοποίηση των γυναικών. Πάντοτε γυμνόστηθες, έχουν καταφέρει να στρέψουν το βλέμα της παγκόσμιας κοινής γνώμης σε ζητήματα που σε άλλες περιπτώσεις θα απασχολούσαν ελάχιστους.

Όσον αφορά το μένος τους με το Euro, φυσικά δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο καθαυτό αλλά με τον «σεξοτουρισμό» που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, κάθε φορά που πραγματοποιούνται μεγάλες διοργανώσεις.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι δύο χώρες, τόσο η Πολωνία όσο και η Ουκρανία, έχουν ιδιαίτερα αυξημένη εγκληματικότητα κατά των γυναικών όπως και τράφικινγκ, με διακινητές να τις έχουν ως αφετηρία τους και να δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

 

Via: hbnews.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ZKDKA$16E

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply