Τι έχει στο μυαλό του ο ηγέτης των Femen; – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Τα έχουν βάλει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ακόμη και με τον Πάπα. Είναι γνωστές τοις πάσι ως οι γυμνόστηθες φεμινίστριες. Πίσω από τις Femen, όμως, βρίσκεται ένας άνδρας και η... «γυμνή» αλήθεια αποκαλύπτεται από τη φιλοσοφία του, την οποία αυτός ομολογεί κυνικά: η διάθεσή του για σεξ ήταν ο λόγος δημιουργίας της ομάδας.

Έπειτα από τα όπλα που είχαν βρεθεί πρόσφατα σε χώρο της οργάνωσης, ο εμπνευστής της έρχεται να της δώσει μάλλον τη χαριστική βολή, αφού παραδέχεται δημόσια πως τα κίνητρά του δεν είναι ιδιαίτερα αγνά.

Αυτό επισημαίνει η «La Repubblica» σε άρθρο της, με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Η Ουκρανία δεν είναι μπουρδέλο» - σλόγκαν της οργάνωσης - το οποίο θα προβληθεί αύριο στην Μπιενάλε της Βενετίας. Δημιουργός του εν λόγω ντοκιμαντέρ είναι η Κίτι Γκριν από την Αυστραλία. Η 28χρονη - που έχει Ουκρανή μητέρα - πέρασε έναν χρόνο με τα κορίτσια της Femen, ζώντας μαζί τους στο ίδιο διαμέρισμα στο Κίεβο, και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Τις ακολούθησε στις διαμαρτυρίες, τις καταγγελίες και τις συλλήψεις, ενώ ορισμένες φορές κατέληξε και η ίδια με χειροπέδες.

Όπως αποδεικνύεται εν τέλει, τα μέλη της Femen μάλλον δεν είναι τόσο ανεξάρτητα, όσο θέλουν να δείχνουν. Προς μεγάλη έκπληξη των ανυποψίαστων, τα νήματα της οργάνωσης κινεί ο 35χρονος Βίκτορ Σβιάτσκι, «σύμβουλος» και καθοδηγητής των γυναικών, ο οποίος δεν διστάζει να παραδεχθεί on camera ότι «οι άνδρες κάνουν τα πάντα για το σεξ: εγώ δημιούργησα την οργάνωση για να έχω γυναίκες».

Αντίθετα με ό,τι ίσως θα περίμενε κάποιος, μέλη της Femen παραδέχονται πως: «Δίχως τη συνδρομή ενός άνδρα, δεν θα βγαίναμε ποτέ προς τα έξω». Και φαίνεται πως οι εν λόγω υπέρμαχες του φεμινισμού είναι απόλυτα καθοδηγούμενες από τον συγκεκριμένο άνδρα, που τους δίνει οδηγίες μέσω Skype για κάθε διαμαρτυρία τους.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~p8Hmg$4Ar

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply