Ακτιβίστρια ξεγυμνώνεται και κρεμιέται πάνω από τον Σηκουάνα (video)

Μια ακτιβίστρια-μέλος των FEMEN επέλεξε για ακόμα μία φορά έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη του Ιρανού ηγέτη Χασάν Ροχανί στη Γαλλία.

Η ακτιβίστρια έμεινε μόνο με το κάτω εσώρουχό της, ενώ στη θέση του στηθόδεσμου είχε ζωγραφίσει τη σημαία του Ιράν. Στη συνέχεια κρεμάστηκε σε γέφυρα πάνω από τον Σηκουάνα ποταμό σαν να πρόκειται να απαγχονιστεί, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταγγείλει το Ιράν για τον τεράστιο αριθμό γυναικών, ομοφυλοφίλων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που θανατώνονται κάθε χρόνο στη χώρα.

Παράλληλα, οι ακτιβίστριες της οργάνωσης επικρίνουν και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την υποδοχή που επεφύλαξε στον Ιρανό ομόλογό του, υποστηρίζοντας πως για να τον καλεί στη Γαλλία, προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά. 

Femen Activist's Mock Execution

A topless woman hung from a Parisian bridge in protest.

Posted by AJ+ on Thursday, January 28, 2016

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως ακυρώθηκε το επίσημο γεύμα μεταξύ του Χασάν Ροχανί, και του Φρανσουά Ολάντ, που ήταν προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον Independent, αιτία στάθηκε η άρνηση της Γαλλίας να εισακούσει το αίτημα του προέδρου του Ιράν να μην σερβιριστεί κρασί κατά την διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, καθώς οι μουσουλμάνοι δεν πίνουν αλκοόλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Γαλλίας τόνισαν ότι το συγκεκριμένο αίτημα παραβίαζε τις γαλλικές αξίες και πρότειναν η συνάντηση των δύο ηγετών να λάβει χώρα το πρωί, ώστε το γεύμα να μην περιέχει αλκοόλ. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε, καθώς ένα επίσημο πρωινό γεύμα θεωρήθηκε «φθηνό» από την άλλη πλευρά.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Ιταλία, την οποία επισκέφτηκε ο Ροχανί την Δευτέρα, είχε καλύψει τα γυμνά αγάλματα στο Μουσείο Καπιτωλίου, ενώ δεν προσφέρθηκαν αλκοολούχα ποτά στα επίσημα δείπνα. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε δεχτεί οξεία κριτική, με πολλούς να κατηγορούν το Ιράν για ψευδοπουριτανισμό, λόγω του μεγάλου αριθμού παραβατών που εκτελούνται στη μουσουλμανική χώρα.

Η επίσκεψη του Ιρανού προέδρου έρχεται μετά την άρση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν. Είναι η πρώτη φορά που ο Ροχανί ταξιδεύει εκτός Ιράν μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά. Ο Ροχανί έχει ήδη επισκεφτεί την Ιταλία, όπου συνάντησε τον πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, τον Πάπα Φραγκίσκο και Ιταλούς επιχειρηματίες. Κατά την επίσκεψή του έκλεισε οικονομικές συμφωνίες ύψους 17 δισ. ευρώ, ενώπαρόμοιες συμφωνίες αναμενόταν να κλείσει και στη Γαλλία.

Via: athensvoice.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ob6eS$6QW

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply