Γαλλία: Θύελλα αντιδράσεων για πρώην μέλος των Femen που …

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » ΚΟΣΜΟΣ » 


"Ο σύζυγός μου ανησυχεί για την ασφάλειά μου" δήλωσε στην "Le Parisien".

FEMEN

Η Λούμπνα Μελιάν διαδήλωνε για τα δικαιώματα των γυναικών γυμνόστηθη – Τώρα ζητά την ψήφο των Γάλλων από τις λίστες του Σοσιαλιστικού Κόμματος και «ξεσηκώνει» το διαδίκτυο

«Ούτε πουτ@@ες ούτε υποταγμένες» , φώναζε στους δρόμους της Γαλλίας η Λούμπνα Μελιάν, τότε μέλος της οργάνωσης προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η Λούμπνα συνέχισε τον αγώνα της επιλέγοντας όμως να προτάξει τα στήθη της. Το πρώην μέλος των Femen, των γυμνόστηθων ακτιβιστριών που διαδηλώνουν χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και πάνω, άφησε πίσω της το παρελθόν και τώρα ζητά την ψήφο των Γάλλων.

Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο, η Γαλλομαροκινή Λούμπνα κατεβαίνει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο διαμέρισμα Εσόν της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το όνομά της είναι τέταρτο στη λίστα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η κάθοδός της στην πολιτική έχει προκαλέσει όμως θύελλα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο με την ίδια να υποστηρίζει ότι δέχεται ουκ ολίγα σεξιστικά σχόλια.

FEMEN 3

Η Λούμπνα θα καταφύγει στη δικαιοσύνη, όπως υποστηρίζει, μηνύοντας όσους της επιτίθενται λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές. Ανάμεσα στα πικρόχολα σχόλια που δέχεται στα social media είναι ότι , «για μία καλή θέση στο ψηφοδέλτιο, είναι έτοιμη για όλα…».

«Ο σύζυγός μου ανησυχεί για την ασφάλειά μου, είναι μία μεγάλη απογοήτευση στην πρώτη μου καμπάνια να βρίσκομαι στο στόχαστρο προσβλητικών σχολίων», επισημαίνει η Λούμπνα Μελιάν στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien». Αλλά δεν θα το βάλει κάτω…

H Λούμπνα, όπως δηλώνει, είναι ασυμβίβαστο πνεύμα. Γεννήθηκε το 1978 στη Ντιζόν της Γαλλίας και οι γονείς της είναι Μαροκινοί. Το 2012, όταν οι Femen έστησαν την οργάνωσή τους στο Παρίσι, η Λούμπνα προσέγγισε την επικεφαλής , Ινα Σεβτσένκο, εκφράζοντας την επιθυμία να γίνει μέλος.

Γρήγορα όμως πήρε… αποστάσεις από τις FEMEN. Στη συνέχεια έγινε μέλος του φεμινιστικού κινήματος: «Οι ανυπότακτες». Το 2004 κυκλοφόρησε το βιβλίο της, υπό τον τίτλο «Ζήστε ελεύθερα» . Τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε μία ψυχαγωγική εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Fun Radio».

FEMEN 2

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Tags:ΦΕΜΕΝ

Open all references in tabs: [1 - 8]

Via: ikypros.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~tM5gC$6MU

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply