Γυμνές για τα δικαιώματα των γυναικών

Με φόντο τον πύργο του Άιφελ, η φεμινιστική ομάδα ακτιβισμού, Femen, βγήκε από τα ρούχα της διαδηλώνοντας για τα δικαιώματα των γυναικών στο μουσουλμανικό κόσμο.

Η ακτιβιστική δράση της γνωστής πλέον οργάνωσης, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο Τροκαντερό, ακριβώς απέναντι από τον Άιφελ.

Συμμετείχαν μέλη της οργάνωσης από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη βόρειο Αφρική.

Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η ιρανή ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μαριάμ Ναμάζι, η λιβανέζα ηθοποιός Νταρίνα αλ Τζόντι, και η γαλλίδα φεμινίστρια Σάφια Λεμπντί.

Οι ακτιβίστριες είχαν γράψει στα γυμνά σημεία του κορμιού τους συνθήματα εναντίον του νόμου της Σαρία.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της οργάνωσης, με την εν λόγω διαδήλωση οι ακτιβίστριες θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στις γυναίκες που είναι υποχρεωμένες να τυλίγονται με μαντίλες ή μπούρκα, που τις χτυπάνε με μαστίγια, που δέχονται επιθέσεις με οξύ, κ.λπ.

Οι ακτιβίστριες της Femen αξίωσαν από τους διεθνείς ηγέτες να στηρίξουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών στο μουσουλμανικό κόσμο, καθώς επίσης να τις προστατέψουν από τις βάρβαρες συμπεριφορές, όπως ακριβώς κάνουν εναντίον της τρομοκρατίας που προέρχεται από το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image][Image]

[Image]

Διαβάστε μερικά από τα κατορθώματα της Femen

Open bundled references in tabs:

Via: nooz.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ieFr9$mp

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply