Γυμνόστηθη άρπαξε τον μικρό Χριστό από την φάτνη του Βατικανού …

Προτάσσοντας τα γυμνά στήθη της, μία ακτιβίστρια των FEMEN έδωσε το «παρών», ανήμερα των Χριστουγέννων, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, αρπάζοντας τον μικρό Ιησού από τη φάτνη.

Αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκομένους και μία ώρα μετά την χριστουγεννιάτικη ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου, μία κατάξανθη ακτιβίστρια της οργάνωσης, φορώντας μόνο το παντελόνι της, πέρασε τα κιγκλιδώματα για να κατευθυνθεί προς τη φάτνη που κοσμεί την πλατεία προκειμένου να αρπάξει το άγαλμα που απεικονίζει τον Ιησού χριστό. Η αρπαγή του μικρού αγάλματος έγινε άμεσα αντιληπτή από την ιταλική αστυνομία. Ένας καραμπινιέρι έτρεξε προς το μέρος της για να την σταματήσει, έριξε στο γυμνό στήθος της ένα παλτό και της πήρε πίσω το μικρό άγαλμα.

xqux7mkl

Αμέσως μετά την σύλληψή της, η ξανθιά ακτιβίστρια φώναξε: «Ο Θεός είναι γυναίκα», σύνθημα το οποίο ήταν γραμμένο με μαύρη μπογιά στο γυμνό της στήθος. Ωστόσο, οι παρευρισκόμενοι, ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες από την Ασία, άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες απαθανατίζοντας το γεγονός. Μάλιστα, ορισμένα δημοσιεύματα στο Ιντερνέτ έκαναν λόγο- λανθασμένα πάντως- για την γυμνόστηθη ακτιβίστρια, Ίννα Σεβτσένκο, την ηγέτιδα της γυμνόστηθης οργάνωσης, λόγω της εκπληκτικής ομοιότητάς της με αυτήν που άρπαξε το άγαλμα του Ιησού από τη φάτνη.

tsd3al9p

Δεν είναι,πάντως, η πρώτη φορά που οι Femen διαδηλώνουν υπέρ της ελεύθερης άμβλωσης και γενικότερα, υπέρ της γυναικείας χειραφέτησης στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Πέρυσι, τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης είχαν δώσει το «παρών» προκαλώντας τους παρευρισκόμενους αφού τόλμησαν να τοποθετήσουν θρησκευτικά σύμβολα στην οπίσθια πλευρά τους.

xicca1bd

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: rizopoulospost.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wllLH$5kn

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply