Γυμνόστηθη στο Βατικανό ακτιβίστρια της Femen

Δημοσιεύθηκε: 19 Δεκεμβρίου 2013, 20:14

, Τελευταία Ενημέρωση: 19/12/2013, 20:27

Γυμνόστηθη στο Βατικανό ακτιβίστρια της Femen

 Γυμνόστηθη διαμαρτυρία κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό πραγματοποίησε Ουκρανή ακτιβίστρια, μέλος της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, με αφορμή την καταδίκη των αμβλώσεων εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν», φώναξε η γυναίκα πολλές φορές και αποκάλυψε το στήθος της, πάνω στο οποίο είχε γράψει με έντονα χρώματα στα Αγγλικά «τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν, έγινε άμβλωση στον Ιησού».

Η 23χρονη Ίνα Σεβτσένκο, γνωστή ακτιβίστρια και ιδρυτικό μέλος της Femen, άρχισε να τρέχει προς την πλατεία του Αγίου Πέτρου, αλλά αμέσως περικυκλώθηκε από τουλάχιστον 20 αστυνομικούς, που ήδη βρίσκονταν σε επιφυλακή για την παρουσία της.

Οι αστυνομικοί δημιούργησαν με τα σώματά τους ένα ανθρώπινο τείχος, προκειμένου να κρύψουν την ακτιβίστρια από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, που είχαν επίσης ειδοποιηθεί για την έλευσή της, όπως και η αστυνομία.

Μόλις η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, οι αστυνομικοί την εντόπισαν, την έσπρωξαν βίαια και την κάλυψαν πίσω από ένα μικρό όχημα της αστυνομίας, εν μέσω πλήθους περαστικών που δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε.

Οι Femen έχουν οργανώσει πολλές γυμνές διαμαρτυρίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση.

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η φεμινιστική οργάνωση άρχισε μια σειρά κινητοποιήσεων σε διάφορους τόπους λατρείας των Χριστιανών, για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της νομοθεσίας που απαγορεύει την άμβλωση σε διάφορες χώρες με την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας.


Share

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικά άρθρα:

Βατικανό

διαμαρτυρία

Femen

Περισσότερα άρθρα από:

Συσσώρευση δυνάμεων στη Wall 19 Δεκεμβρίου 2013, 23:20

Moody's: Επιδεινώθηκε η απόδοση των ελληνικών RMBS 19 Δεκεμβρίου 2013, 21:40

Χρυσός: Βουτιά 3,4% σε χαμηλό τριετίας 19 Δεκεμβρίου 2013, 21:35

Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια από 1η Ιανουαρίου 19 Δεκεμβρίου 2013, 21:24

Φόρος ακινήτων: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας στη Βουλή 19 Δεκεμβρίου 2013, 21:09

Via: sofokleousin.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~eC2Xk$4Y0

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply