Ελεύθερη η Τυνήσια ακτιβίστρια της Femen ως τη δίκη για βεβήλωση …

Τύνιδα: Η τυνησιακή δικαιοσύνη έδωσε εντολή για την απελευθέρωση της ακτιβίστριας της Femen Αμίνα Σμπούι, εν αναμονή της δίκης της για βεβήλωση νεκροταφείου.

«Πρόκειται για μια μεγάλη έκπληξη», σημείωσε μιλώντας στο AFP ο δικηγόρος, Χαλίμ Μέντεμπ. «Θα αφεθεί ελεύθερη εντός μερικών ωρών, όπως περιμένω», πρόσθεσε ο συνήγορος της Σμπούι, η οποία κρατείται από τον Μάιο.

Ωστόσο εξακολουθούν να ισχύουν οι κατηγορίες εναντίον της επειδή έγραψε την λέξη «Femen» στο τοιχίο ενός κοιμητηρίου στο Καϊρουάν, στην κεντρική Τυνησία.

Η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί στην Τυνησία για βεβήλωση νεκροταφείου είναι φυλάκιση δύο ετών.

«Είμαι χαρούμενη, επιτέλους θα αγκαλιάσω την κόρη μου, η δικαιοσύνη έδειξε ότι είναι ανεξάρτητη», δήλωσε η μητέρα της Αμίνα μετά την απόφαση.

Οι ακτιβίστριες της Femen διαμαρτύρονται για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα γυμνόστηθες, ένας τρόπος που σε συντηρητικές ισλαμικές χώρες όπως η Τυνησία σοκάρει και γίνεται, όπως στην περίπτωση της Σμπούι, αιτία για διώξεις.

Πηγή: news.in .gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Via: philenews.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~OOZbb$3tP

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply