Επεισοδιακή η δίκη στη Λιλ

Γυμνόστηθες της Femen «υποδέχθηκαν» τον Στρος-Καν στο δικαστήριο
Φωνάζοντας «μαστροποί-πελάτες να κηρυχθούν ένοχοι», ακτιβίστριες αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που είχαν πάρει θέσεις μπροστά από το δικαστήριο, και μία εξ αυτών σκαρφάλωσε στο καπό του αυτοκινήτου με τα σκούρα τζάμια που μετέφερε τον Ντομινίκ

Τρεις γυμνόστηθες γυναίκες, μέλη της οργάνωσης Femen, εφόρμησαν χθες στο αυτοκίνητο του Ντομινίκ Στρος-Καν, κατά την άφιξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στο δικαστήριο της Λιλ στη βόρεια Γαλλία, όπου δικάζεται για μαστροπεία στην «υπόθεση Κάρλτον».

Φωνάζοντας «μαστροποί-πελάτες να κηρυχθούν ένοχοι», οι τρεις ακτιβίστριες αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που είχαν πάρει θέσεις μπροστά από το δικαστήριο, και μία εξ αυτών σκαρφάλωσε στο καπό του αυτοκινήτου με τα σκούρα τζάμια που μετέφερε τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ οι δύο άλλες στάθηκαν γύρω από το αυτοκίνητο, πριν τεθούν όλες υπό κράτηση. Πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για καιρό φαβορί για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012, ο Στρος-Καν άρχισε χθες να δίνει εξηγήσεις για τον ρόλο του σε πάρτι, τα οποία οργανώνονταν από ένα κύκλο φίλων στη Λιλ, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον.

Επί τρεις ημέρες θα έρθει σε αντιπαράθεση με πρώην ιερόδουλες που στρατολογούνταν για αυτές τις βραδιές, γυναίκες που στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως «σφαγή». Ο Ντομινίκ Στρος-Καν υποστηρίζει πως αγνοούσε ότι οι παρτενέρ του ήταν πόρνες. Στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για μαστροπεία, με επιβαρυντικές περιστάσεις στη δίκη αυτή, η οποία αποτελεί στη Γαλλία το δικαστικό θέαμα της χρονιάς.

«Δεν γνώριζα ότι ήταν πόρνες»
«Δεν διέπραξα ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα», δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, αρνούμενος στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου της Λιλ την κατηγορία της μαστροπείας, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος στο πλαίσιο της πολύκροτης «υπόθεσης Κάρλτον».

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επανέλαβε στην πρώτη εμφάνισή του στο δικαστήριο πως ουδεμία γνώση είχε ότι ήταν ιερόδουλες οι γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν στις βραδιές σεξουαλικών οργίων που διοργάνωνε δίκτυο πορνείας.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα από τον πρόεδρο Μπερνάρ Λεμέρ «εάν έχει αλλάξει γνώμη» ως προς την υπερασπιστική του γραμμή, απάντησε: «Για τη γνώση μου ως προς τη συμμετοχή ιερόδουλων; Όχι». Η «υπόθεση Κάρλτον» πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λιλ όπου λάμβαναν χώρες οι βραδιές οργίων, που διοργανώνονταν με τη συμμετοχή ιερόδουλων - οι οποίες στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως «σφαγή». Ο Στρος-Καν υποστηρίζει πως ναι μεν συμμετείχε σε πάρτι ομαδικού σεξ, αλλά δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτά ήταν πόρνες. Ο ίδιος ενεπλάκη στην υπόθεση το 2011, όταν αναφέρθηκε το όνομά του από εκδιδόμενες στο ξενοδοχείο κατά την ανάκρισή τους από τις Αρχές και για τον λόγο αυτόν η έρευνα διευρύνθηκε.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γαλλίας δήλωσε στο δικαστήριο της Λιλ χθες ότι συμμετείχε σπάνιες φορές στις βραδιές ομαδικού σεξ, λέγοντας ότι δεν υπήρχε «άγρια δραστηριότητα». Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνται άλλα 13 άτομα: από μικροεπιχειρηματίες, έναν ξενοδόχο, έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν δικηγόρο μέχρι τον επονομαζόμενο «Ντοντό τον Νταβατζή», ιδιοκτήτη οίκου ανοχής που έχει στο ενεργητικό του καταδίκες και κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη μαζί με ιερόδουλες.

Ο 65χρονος Στρος-Καν, ο οποίος προαλείφετο για επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και μάλιστα οι δημοσκοπήσεις τού έδιναν προβάδισμα το 2012, παραιτήθηκε από το ΔΝΤ, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011. Η εικόνα του Ντομινίκ Στρος-Καν με χειροπέδες συνέθλιψε τις πολιτικές του φιλοδοξίες ως εξέχοντος στελέχους του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κι άνοιξε τον δρόμο προς την εξουσία στον νυν πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Via: sigmalive.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~fOZab$5qH

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply