Η Τυνήσια ακτιβίστρια των Femen επιστρέφει

Είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όλο τον κόσμο όταν είχαν χαθεί τα ίχνη της, όμως η Αμίνα, η Τυνήσια ακτιβίστρια των Femen, που αναστάτωσε την συντηρητική κοινωνία της χώρας της με τη γυμνόστηθη φωτογραφία της, επέστρεψε.

Η νεαρή Αμίνα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε εξαφανιστεί, καθώς έπειτα από την ημίγυμνη φωτογραφία της που ανήρτησε στο Facebook με την οποία υπερασπιζόταν την οργάνωση Femen, είχε δεχθεί έντονη κριτική, με αποκορύφωμα έναν ισλαμιστή ιεροκύρηκα να δηλώνει ότι έπρεπε να τιμωρηθεί με 80 ως 100 βουρδουλιές και έπειτα να θανατωθεί με λιθοβολισμό.

Η Τυνήσια, ωστόσο, έκανε την επανεμφάνισή της ακόμα πιο δυναμικά. Με ανανεωμένη την εμφάνισή της και με ξανθά μαλλιά, βρέθηκε σε κεντρικό σημείο της Τύνιδας όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά.

Κατηγορώντας τους πολιτικούς που παρευρίσκονταν ότι είναι «ψεύτες», φώναζε συνθήματα εναντίον τους, μέχρι που άνδρες των αρχών την συνόδευσαν μακριά από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Λίγο αργότερα, ανήρτησε νέα φωτογραφία, η οποία την απεικόνιζε γυμνόστηθη και με σύνθημα πάνω στο κορμί της που ανέφερε: «όχι ηθικά μαθήματα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε για την ιστοσελίδα των Femen, η Αμίνα δήλωσε πως απήχθη μπροστά στα μάτια των φίλων της, από έναν θείο και έναν ξάδερφο, οι οποίοι δεν ενέκριναν την διαμαρτυρία της, χτυπώντας για τιμωρία.

Η μητέρα της, ωστόσο, αρνείται κάτι τέτοιο επισημαίνοντας πως η κόρη της βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση εδώ και χρόνια.

Η Αμίνα, παρά τις κατηγορίες από το οικογενειακό της περιβάλλον και παρά τους εκφοβισμούς, δεν σταματά να μάχεται υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων.

Via: thebest.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~kMhDZ$2ix

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply