Ιεροκήρυκας ζητά να λιθοβοληθεί γυμνή ακτιβίστρια – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013, 01:50

Ο Αλάμι Αντέλ, ένας τυνήσιος σαλαφιστής ιεροκήρυκας (ο Σαλαφισμός είναι μια φονταμενταλιστική τάση που υποστηρίζει την επιστροφή στις αρχικές αξίες του Ισλάμ), ζήτησε την καραντίνα και το λιθοβολισμό μέχρι θανάτου για μία 19χρονη ακτιβίστρια, μέλος των Femen, που δημοσίευσε μία γυμνόστηθη φωτογραφία της στο Facebook.

Ο ιεροκήρυκας δήλωσε στην εφημερίδα Assabah News ότι «σύμφωνα με το νόμο του Θεού, αξίζει 80 με 100 μαστιγώματα, αλλά αυτό που έπραξε αξίζει χειρότερη τιμωρία. Της αξίζει να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου και πρέπει να μπει στην καραντίνα διότι αυτό που έκανε είναι επιδημικό».

Η Αμίνα είναι μέλος της φεμινιστικής ομάδας FEMEN και αποφάσισε να δημοσιεύσει στο κοινωνικό δίκτυο μία γυμνόστηθη φωτογραφία της όπου καπνίζει ένα τσιγάρο και έχει γράψει στο σώμα της με μαύρα γράμματα στα αραβικά: «Το σώμα μου ανήκει σε εμένα».

Η νεαρή φεμινίστρια έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της, ενώ σύμφωνα με την ουκρανική φεμινιστική ομάδα μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική. Παράλληλα, ο λογαριασμός της στο Facebook παραβιάστηκε από ισλαμιστές hackers, οι οποίοι δημοσίευσαν στίχους από το Κοράνι.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: lifo

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013, 01:50

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~VtGpP$2T7

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply