Κατέθεσε ο Στρος-Καν: «Συμμετείχα μόνο σε 12 όργια τα τελευταία …

Κάθε κατηγορία περί μαστροπείας αρνήθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στην πρώτη μέρα της δίκης του για την υπόθεση «Κάρλτον» στη βόρεια Γαλλία. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κατέθεσε πως παρευρέθηκε σε πάρτι-όργια στα οποία όμως δεν υπήρχαν ιερόδουλες.

Ο Στρος-Καν κατηγορείται πως εξώθησε επτά γυναίκες στην πορνεία διοργανώνοντας βραδιές οργίων σε ξενοδοχείο της πόλης Λιλ όμως και σήμερα επέμεινε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν διέπραξε «ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα», ενώ όταν ερωτήθηκε από τον πρόεδρο Μπερνάρ Λεμέρ «εάν έχει αλλάξει γνώμη» ως προς την υπερασπιστική του γραμμή απάντησε: «Για τη γνώση μου ως προς τη συμμετοχή ιερόδουλων; Όχι».

Αν και παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε όργια, αυτά ήταν μόνο τέσσερα κάθε χρόνο ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν πρώτη φορά είδα στο δικαστήριο του Ρενέ Κοιφέρ και Ντομινίκ Αλντερβάιρελντ, οι οποίοι κατηγορούνται και αυτοί για μαστροπεία. Διέψευσε μάλιστα ότι γνώριζε τους διοργανωτές των πάρτι-οργίων στο ξενοδοχείο Κάρλτον.

Παρόλο που η πορνεία δεν είναι παράνομη στην Γαλλία, η προώθηση ιερόδουλων είναι. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως ο ρόλος του 65χρονου Ντομινίκ Στρος-Καν ήταν καθοριστικός στη διοργάνωση των οργίων. Σε περίπτωση που τελικά ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κριθεί ένοχος κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 10 ετών καθώς και με πρόστιμο 1.5 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, γυμνόστηθες γυναίκες μέλη της οργάνωσης Femen ρίχθηκαν πάνω στο αυτοκίνητο του Ντομινίκ Στρος-Καν κατά την άφιξή του στο δικαστήριο.

 

Via: iefimerida.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~39YdL$5rj

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply