Οι ακτιβίστριες του Femen θα ξεκινήσουν από τη Γαλλία

Στα εγκαίνια έδρας τους στο Παρίσι οι ακτιβίστριες του Femen, όπως είπαν οι ίδιες, θα περιμένουν «όλους τους φίλους τους και τους αναποφάσιστους ακόμη». Εκτός από την εκδήλωση επίδειξης χωρίς μαγιό, οι ακτιβιίστριες υπόσχονται να διασκεδάσουν όσους έρθουν στην έδρα τους με κάθε είδους διαγωνισμούς - συναρμολόγησης αλυσοπρίονου ή ρήξης δηλητηριασμένων τούρτων.

Μία από τις βασικές κατευθύνσεις της δράσης του κινήματος Femen είναι ο αγώνας κατά των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών. Η γραμμένη στο γυμνό στήθος έκκληση «Μουσουλμάνες γδυθείτε!» είναι, κατά τη γνώμη τους, ο καλύτερος τρόπος προσέλκυσης της προσοχής σ’αυτό το πρόβλημα. Στη Γαλλία, όπου, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ζουν σχεδόν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι (δηλαδή, πάνω από δέκα τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας) δεν βρήκαν αυτή την οργάνωση εξτρεμιστική,- είπε στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» η ακτιβίστρια του Femen Ίννα Σεβτσένκο.

- Η καταγραφή του Femen στη Γαλλία κυριολεκτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση της χώρας αποδέχεται και συμφωνεί ότι η οργάνωση αυτή θα υπάρχει και θα διεξάγει τις δραστηριότητές της στο έδαφος της Γαλλίας.

Η Σεβτσένκο εξήγησε ότι αιτία της εμφάνισης του Femen στη Γαλλία στάθηκε η ύπαρξη των μουσουλμανικών κοινοτήτων στη χώρα. Η ίδια η Σεβτσένκο μετακόμισε τελευταία στο Παρίσι από το Κίεβο. Στη χώρα της φοβόταν την τυχόν σύλληψή της μετά το επιδεικτικό επεισόδιο, όταν γυμνόστηθη πριόνισε τον ξύλινο λατρευτικό Σταυρό στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τους οι Femen τις ονομάζουν «αξιολόγηση της δημοκρατίας».

- Είμαστε διεθνές κίνημα. Στη Γαλλία, ανοίγουμε μια βάση, όπου θα έρχονται οι ακτιβίστριες απ’ όλο τον κόσμο - από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική - και θα μελετούν τις στρατηγικές και τακτικές του Femen. Θα δρούμε στο έδαφος της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης, της Αμερικής και της Βραζιλίας. Σχεδιάζουμε να κατακτήσουμε όλο τον κόσμο με τις δραστηριότητές μας.

Η στυγνή προπαγάνδα των γυμνόστηθων μπορεί να προκαλέσει αισθήματα αγανάκτησης όχι μόνο ανάμεσα στους μουσουλμάνους της Γαλλίας. Πολύ περισσότερο στο φόντο των ταραχών γύρω από την ταινία για τον προφήτη Μωάμεθ. Εξάλλου, οι τοπικές αρχές δεν θα επιτρέψουν ταραχές, - θεωρεί ο Σεργκέι Φιόντοροφ, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου της Ευρώπης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

- Αν τέτοιες εξτρεμιστικές διαδηλώσεις θα λάβουν χώρα στη Γαλλία, η κυβέρνηση, παρά την ρητορική της καταδίκης της συμπεριφοράς των ρωσικών αρχών απέναντι στις κοπέλες του Pussy Riot, θα λύσει γρήγορα το πρόβλημα. Δεν θα αφήσει να αναπτυχθούν και να επεκταθούν τέτοιες πράξεις. Στη δοσμένη περίπτωση γίνεται λόγος για το ζήτημα των διπλών μέτρων και σταθμών. Είναι αμφίβολο αν επιτραπεί στις κυρίες να επιδοθούν στα όργια τους στο έδαφος της Γαλλίας.

Via: greek.ruvr.ru


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~S3vWF$1dM

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply