Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες δεν φοβούνται… το κρύο

Τα κορίτσια που συμμετέχουν στην ακτιβιστική ομάδα "Femen" έχουν αποδείξει πολλάκις ότι δεν φοβούνται να διαδηλώσουν, ακόμα και σε δύσκολες περιοχές, προτάσσοντας τα στήθη τους (κυριολεκτικά). Αυτή τη φορά έδρασαν στη Λευκορωσία.

Τρεις κυρίες από την ουκρανική "Femen" εμφανίστηκαν τη Δευτέρα μπροστά από τα αρχηγεία της KGB, στο Μινσκ. Παρά το δριμύ ψύχος, αφαίρεσαν μπουφάν και μπλούζες, και μένοντας γυμνόστηθες σήκωσαν πλακάτ που ανέγραφαν "Ζήτω η Λευκορωσία" και "Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους".

Είχαν, επίσης, βάλει ψεύτικα μουστάκια, μία σαφής αναφορά προς τον μυστακοφόρο πρόεδρο της χώρας, Λουκασένκο.

Η ακτιβιστική ενέργεια έγινε με αφορμή την επέτειο ενός έτους από τις τελευταίες εκλογές στη Λευκορωσία, για τις οποίες η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει νοθεία, ενώ ακολούθησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αρκετούς να συλλαμβάνονται και να κρατούνται στις φυλακές.

Το εντυπωσιακό της τελευταίες αυτής ακτιβιστικής δράσης της "Femen" ήταν ότι οι συμμετέχουσες κατόρθωσαν να διαφύγουν της σύλληψης (σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, κατά τις οποίες γνώρισαν από κοντά τα αστυνομικά τμήματα και τα κρατητήρια των χωρών στις οποίες διαδήλωναν), ωστόσο στα χέρια των αρχών έπεσαν αρκετοί... δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούνται τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανάφερε, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε από το αστυνομικό τμήμα, ότι η Αστυνομία επιχείρησε να σβήσει το οπτικό υλικό από την ακτιβιστική δράση.


Δείτε το βίντεο

Διαβάστε μερικά από τα κατορθώματα της Femen

Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: nooz.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Li0bD$Jl

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply