Οι Femen γιορτάζουν τόπλες στην Παναγία των Παρισίων την …

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, 18:51

Οι ακτιβίστριες - μέλη της γνωστής ουκρανικής γυναικείας οργάνωσης Femen, γιόρτασαν γυμνόστηθες εντός κι εκτός του ναού της Παναγίας των Παρισίων την παραίτηση του Πάπα. 

Οι ακτιβίστριες φορώντας μόνο ένα μαύρο καλσόν και έχοντας γράψει στο στήθος και την πλάτη τους «Pope no more. Game over» (Όχι πια Πάπας. Το παιχνίδι τελείωσε), μπήκαν στην εκκλησία και άρχισαν να χτυπούν τις καμπάνες φωνάζοντας ρυθμικά «Pope no more».

Οι πιστοί που βρίσκονταν εντός της Παναγίας των Παρισίων εξοργίστηκαν με την κίνηση των ακτιβιστριών, ενώ το προσωπικό ασφαλείας του ναού έβγαλε έξω τις φεμινίστριες.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με τις πρακτικές του Ποντίφικα αναφορικά με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την ίδια ώρα που ο Πάπας απηύθυνε στους πιστούς το καθιερωμένο κυριακάτικο κήρυγμά του.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, 19:40

Via: zougla.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~fcz1U$2GI

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply