Οι Femen τα έβαλαν τώρα με το «Moulin Rouge»

Tα στήθη τους πρόταξαν χτες δύο «Femen», έξω από το πιο διάσημο καμπαρέ του κόσμου που γιόρτασε τα γενέθλιά του, συμπληρώνοντας 125 χρόνια ζωής.

Διαμαρτυρόμενες για την «βιομηχανία του σεξ», δύο γυμνόστηθες ακτιβίστριες ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου του εμβληματικού καμπαρέ που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στην γαλλική πρωτεύουσα στις 6 Οκτωβρίου του 1889.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», οι Femen ανέβηκαν στην ταράτσα του «Moulin Rouge» (Κόκκινος Μύλος) και ανάρτησαν ένα πανό που έγραφε: «Το κόκκινο είναι το χρώμα της επανάστασης».

Aγνοώντας το ψύχος και τη βροχή, οι δύο γυναίκες εξέθεσαν στο κρύο τα κορμιά τους, γράφοντας στο γυμνό στήθος τους τη φράση «όχι για πούλημα», προσελκύοντας, όπως ήταν φυσικό, την προσοχή των περαστικών.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ακτιβίστριες απομακρύνθηκαν από δύο φρουρούς ασφαλείας.

Με αφορμή τα γενέθλια του παριζιάνικου καμπαρέ, η «Liberation» σχολιάζει πως τα καλλίγραμμα πόδια των χoρευτριών και η υποψία του εσωρούχου καθιέρωσαν το «Moulin Rouge» ως ένα από τα πιο απολαυστικά νυχτερινά θεάματα στην «πόλη του φωτός». Το παριζιάνικο καμπαρέ προσελκύει 600 χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Via: gr.news.yahoo.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~byIP8$5Qx

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply