Ουκρανία: Η αστυνομία… – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Όπλα στα γραφεία της φεμινιστικής ακτιβιστικής οργάνωσης Femen υποστήριξε πως βρήκε η ουκρανική αστυνομία κατά τη διάρκεια έρευνας. Η ακτιβιστική οργάνωση, γνωστή για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες της, κάνει λόγο για «προβοκάτσια» από τις αρχές.

 
Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της υποστήριξε πως πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της Femen ύστερα από ανώνυμη πληροφορία σύμφωνα με την οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο της οδού Μιχαϊλόφσκαγια, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Femen.
 
«Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί κατέσχεσαν αντικείμενα που προσιδίαζαν σε ένα πιστόλι και σε μία χειροβομβίδα και τα οποία θα εξεταστούν από ειδικούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Η Άννα Γκουτσόλ, επικεφαλής του ουκρανικού τμήματος της οργάνωσης, ανέφερε σκωπτικά πως η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα τουφέκι, μια χειροβομβίδα και πορτρέτα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου πατριάρχη Κύριλλου.
 
«Είναι προβοκάτσια. Ποτέ δεν είχαμε όπλα», δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας πως τα όπλα ενδέχεται να τοποθετήθηκαν στα γραφεία εν αγνοία των ακτιβιστριών.
 
Σύμφωνα με ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, την Άννα Σεφτσένκο, οι ακτιβίστριες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 7 ετών εάν κριθούν ένοχες για παράνομη οπλοκατοχή. Τρεις ακτιβίστριες που προγραμμάτιζαν να διαδηλώσουν εναντίον της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας στην Ουκρανία συνελήφθησαν στα τέλη Ιουλίου στο Κίεβο και η ίδια η Γκουτσόλ δέχτηκε επίθεση. Οι φεμινίστριες κατηγορούν τις ρωσικές και ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την υπόθεση.
 
Το κίνημα Femen ιδρύθηκε στην Ουκρανία, αλλά πλέον έχει την έδρα του στο Παρίσι. Εδώ και πολλά χρόνια κινητοποιείται σε όλο τον κόσμο καταγγέλλοντας τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, την ομοφοβία, τα αυταρχικά καθεστώτα, τη νοθεία στις εκλογές, καθώς και τις στενές σχέσεις μεταξύ εκκλησίας και κράτους.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~WFBkR$44h

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply