Πανδαιμόνιο στο Βατικανό σε γυμνόστηθη διαμαρτυρία υπέρ του …

Ένα μίνι πανδαιμόνιο επικράτησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όταν τέσσερις γυναίκες, υιοθετώντας τη γνωστή πλέον «femen» πρακτική, έβγαλαν τις μπλούζες τους εν ...μέσω της κυριακάτικης προσευχής του Πάπα και άρχισαν γυμνόστηθες να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και κατά της στάσης της Εκκλησίας στο ζήτημα.

Η αστυνομία επενέβη γρήγορα απομακρύνοντας τις γυναίκες, ενώ δεν έλειψαν και επιθέσεις... με ομπρέλες από παριστάμενους στην πλατεία.

Οι τέσσερις γυναίκες είχαν βάψει στην πλάτη τους το σύνθημα «In Gay We Trust» (παραλλαγή του «στον Θεό εναποθέτουμε την ελπίδα μας») και είχαν διαφορετικά συνθήματα γραμμένα στην μπροστινή πλευρά του κορμού τους -όπως «σκάστε» και «όχι στην ομοφοβία».

O ποντίφικας δεν φάνηκε να ταράσσεται κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Η διαμαρτυρία συνέπεσε με την διαδήλωση εναντίον του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στο Παρίσι την Κυριακή, την στήριξή τους στην οποία έχουν εκφράζει και οι Γάλλοι καθολικοί επίσκοποι.

almyrosinfo.gr

Via: newsnow.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~8C2Xk$24e

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply