Παρίσι: Ακτιβίστριες κατά του Πάπα

Γυμνόστηθες γυναίκες ακτιβίστριες χτύπησαν την τεράστια καμπάνα της Παναγίας των Παρισίων με σκοπό να γιορτάσουν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου. Οι 9 γυναίκες από το ουκρανικό φεμινιστικό γκρουπ Femen είχαν γράψει στο στήθος και την πλάτη τους τις λέξεις «όχι πια Πάπα» ή "αντίο Βενέδικτε". Δεν δικαιολόγησαν την πράξη τους εκτός από το ότι είπαν πως είναι προβοκάτορες που πανηγυρίζουν για την απόφαση του Πάπα Βενέδικτου 16ου να παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου. Επίσης, πως η πράξη τους έγινε και προς υποστήριξη του γάμου των ομοφυλόφιλων ο οποίος εγκρίθηκε πριν από λίγο από τη γαλλική Εθνολσυνέλευση.

Η τεράστια καμπάνα αποτελεί τμήμα ενός νέου συμπλέγματος καμπάνων που έγινε και τοποθετήθηκε στον καθεδρικό ναό με την αφορμή της συμπλήρωσης φέτος 850 χρόνων από την κατασκευή του. Οι εργαζόμενοι στην Παναγία των Παρισίων έκλεισαν τα φώτα κι έβγαλαν τις γυναίκες εκτός του ναού.

Via: agelioforos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~PwQ26$2GH

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply