Ποιος είναι ο άνδρας πίσω από τις Femen – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

«Αν δεν δώσουν καλό σόου δε θα πληρωθούν», λέει ο Βίκτορ Σβιάτσκι και υποστηρίζει ότι δημιούργησε την οργάνωση «για να έχει γυναίκες»

Πρόταξαν τα στήθη τους, φώναξαν συνθήματα κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά του Μπερλουσκόνι και διαδήλωσαν υπέρ της Τυνήσιας Αμίνα… Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες Femen, όμως, είναι και οι απόλυτες πρωταγωνίστριες της σημερινής ημέρας του Φεστιβάλ Βενετίας.

Περίμεναν στωικά να εμφανιστούν οι φωτογράφοι και οι τηλεοπτικές κάμερες και μία ομάδα καλλίπυγων νεαρών παρατάχθηκαν η μία δίπλα στην άλλη για να παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ «Η Ουκρανία δεν είναι μπουρδέλο».

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της 28χρονη Αυστραλής –με μητέρα Ουκρανή- Κίτι Γκρίν, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις γυμνόστηθες «επιθέσεις» των μελών της οργάνωσης, αλλά αποκαλύπτει και μία άβολη αλήθεια.

Πίσω από τις τόσες πολλές γυναίκες που αγωνίζονται για δικαιώματα των υπόλοιπων γυναικών και διαμαρτύρονται για την απουσία σεβασμού στην πατρίδα τους, υπάρχει ένας άνδρας.

Ο Βίκτορ Σβιάτσκι, μπορεί να εμφανίζεται ως σύμβουλος των Femen και να είναι μία σκιά στη ζωή τους, όμως, μία πιο σκοτεινή πτυχή αποκαλύπτεται μέσα από τις σκηνές της ταινίας.

Ο Σβιάτσκι εμφανίζεται περισσότερο ως αρχηγός παρά ως σύμβουλος, καθώς κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της Uefa φέρεται να προειδοποιούσε μέλος της οργάνωσης, πως αν δεν έδινε καλό σόου «δε θα έπαιρνε τα 200 δολάρια που της αναλογούσαν».

Δε διστάζει, μάλιστα, να ομολογήσει μπροστά στην κάμερα ότι δημιούργησε την οργάνωση «για να έχει γυναίκες», καθώς «όλοι οι άνδρες κάνουν τα πάντα για το σεξ».

Σαν θύματα του συνδρόμου Στοκχόλμης, οι νεαρές τον ακολουθούν κατά πόδας και εκτελούν τις εντολές του χωρίς να συνειδητοποιούν την αντίθεση όσων υποστηρίζουν και όσων υποστηρίζει ο ίδιος ο Σβιάτσκι.

Κάποιες από αυτές ισχυρίζονται ότι χωρίς έναν άνδρα πίσω τους δε θα είχαν τη δυνατότητα να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~aW54j$49f

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply