Σεφτσένκο : « Τα γυμνά στήθη των Femen … ουρλιάζουν την αλήθεια »

Φλογερές φεμινίστριες ή όμορφες γυναίκες που απλά προκαλούν; Ότι και να πιστεύει κανείς, οι Femen έχουν αναντίρρητα ανοίξει νέους δρόμους στο κίνημα της γυναικείας χειραφέτησης. Οι προκλητικές γυμνόστηθες διαμαρτυρίες έχουν προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας, σε πείσμα όσων υποστηρίζουν ότι αυτή η πρωτότυπη ακτιβιστική δράση είναι αντιπαραγωγική και αφελής.

Καλεσμένη στην εκπομπή Ι Talk, για να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού, η Ίνα Σεφτσένκο, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος Femen.

«Τα στήθη μας «ουρλιάζουν» και ο κόσμος δεν μπορεί να αγνοήσει το μήνυμα. Έχουμε μετατρέψει το γυμνό μας σώμα σε πολιτικό όπλο», τονίζει η Σεφτσένο και υποστηρίζει οτι οι Femen σέβονται το δικαίωμα των γυναικών στον αραβικό κόσμο, να φοράνε μπούργκα από επιλογή.

Η Ουκρανή φεμινίστρια απαντάει στις επικρίσεις όσων υποστηρίζουν οτι οι Femen επιλέγουν τα μέλη τους, βάσει εξωτερικής εμφάνισης. Παράλληλα, υπογραμμίζει οτι η δραστηριότητα των Femen δεν αποκλείει και δεν έρχεται σε αντίθεση με άλλα φεμινιστικά κινήματα.

Τέλος, η Ίνα Σεφτσένκο διηγείται την δραματική περιπέτεια που έζησε στη Λευκορωσία, όταν μαζί με δύο άλλα δύο μέλη των Femen, έπεσε στα χέρια δολοφόνων, μετά από μια εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου της χώρας Λουκασένκο. «Ακόμα και όταν έφτασα κοντά στο θάνατο, δεν αισθάνθηκα θύμα. Γιατί εμείς λέμε την αλήθεια στον κόσμο», καταλήγει το ιδρυτικό μέλος των Femen.

Περισσότερα για: Ακτιβισμός, ΦΕΜΕΝ, Ελευθερία του λόγου, Διαδήλωση, Ουκρανία, Βία κατά των γυναικών

Copyright © 2013 euronews

Το JavaScript απαιτείται για να δείτε τα συνοδευτικά βίντεο του συγκεκριμένου άρθρου

Via: gr.euronews.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SBR0N$3JR

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply