Στο Μιλάνο κατά του Πούτιν οι FEMEN

Στόχος διαμαρτυρίας της γνωστής φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN από την Ουκρανία έγινε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κίνητοποίησή τους έγινε έξω από το Ντουόμο στο Μιλάνο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ασίας.

Δύο από τα μέλη των FEMEN έβγαλαν τα ρούχα τους, ενώ στο σώμα τους είχαν γράψει συνθήματα όπως «σταματήστε να αγνοείται την αιματοχυσία στην Ουκρανία» και «Σταματήστε τον πόλεμο του Πούτιν». Στη συνέχεια έριξαν κουβάδες με κόκκινο κρασί πάνω τους, που, όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους, συμβολίζει το αίμα των Ουκρανών πολιτών.

Οι γυναίκες της οργάνωσης κατηγόρησαν επίσης με συνθήματα τους ηγέτες των χωρών που λαμβάνουν μέρος στη σύνοδο ως «συμμάχους του Πούτιν».

«Πιστεύουμε, πως καλωσορίζοντας έναν δολοφόνο, έναν άνθρωπο που σκοτώνει έναν ολόκληρο λαό και δίνοντάς του το χέρι, σαν να αγνοούμε τους βασανισμούς, τις δολοφονίες και τον πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε η αρχηγός της οργάνωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, θα έχουν συνάντηση το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την Guardian.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)

 

Σχετικές Ειδήσεις στο Newsbomb.gr

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: gr.news.yahoo.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~w2efa$5Sz

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply