Συνάντηση στη Γενεύη υπό την απειλή κυρώσεων σε βάρος της …

Γενεύη: Ξεκίνησε, με μικρές προσδοκίες διεξόδου, η τετραμερής συνάντησης για την ουκρανική κρίση στην Ελβετία, την ώρα που η κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες επιδεινώνεται με αιματηρές συγκρούσεις και η Δύση απειλεί τη Μόσχα με νέες κυρώσεις. Επιμένει η Ρωσία, διά στόματος Πούτιν, πως δεν έχει εμπλοκή στη νέα κλιμάκωση, ενώ ο Λαβρόφ παραλίγο να γίνει δεκτός από διαδηλώτριες της Femen στη συνάντηση στην Ελβετία με αξιωματούχους του Κιέβου, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η τετραμερής συνάντηση είναι η πρώτη του είδους της από την έναρξη της ουκρανικής. Στη Γενεύη θα συνομιλήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, ΗΠΑ, Ουκρανίας και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ.

Πριν την έναρξη της τετραμερούς, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ Κάθριν Άστον συναντήθηκε με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι. Συνάντηση με τον Κέρι είχε και ο ουκρανός ΥΠΕΞ Αντρίι Ντεστσούτσια.

Ο Λαβρόφ ήταν το τελευταίος των τεσσάρων που έφτασε στην τετραμερή -λίγο πριν, όπως μεταδίδει το Reuters, η ελβετική αστυνομία απομάκρυνε ακτιβίστριες της Femen μπροστά από το ξενοδοχείο που θα γίνονταν οι συναντήσεις που σκόπευαν να «χτυπήσουν» με γυμνόστηθη διαμαρτυρία κατά την άφιξη του ρώσου ΥΠΕΞ.

Η διπλωματία όλων των πλευρών έχει ρίξει τις προσδοκίες από τη Γενεύη ενώ η Δύση απειλεί με επιβολή κυρώσεων άμεσα, ακόμη και την επομένη της συνάντησης εάν δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος.

Ήδη φτάνοντας στη Γενεύη, ο ουκρανός ΥΠΕΞ επανέλαβε τις κατηγορίες του Κιέβου πως η Μόσχα «εξάγει τρομοκρατία» στην ανατολική Ουκρανία και κάλεσε σε απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Κριμαία -δείχνοντας πως το ζήτημα της προσάρτησης της χερσονήσου θα τεθεί ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών.

Ο Ντεστούτσια υπογράμμισε ωστόσο πως το Κίεβο αναγνωρίζει τη σημασία του διαλόγου με τη Ρωσία, λέγοντας πως είναι «ο μόνος δρόμος» για εξομάλυνση της κατάστασης.

Πηγή: news.in.gr

Via: philenews.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ZtGpP$51i

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply