Σχολή για γυμνόστηθες

Τα μέλη της οργάνωσης Femen όμως υποστηρίζουν ότι δεν είναι απλή υπόθεση να βγαίνει κανείς γυμνόστηθος και να διαδηλώνει. Ετσι η Ινα Σεβτσένκο, ιδρύτρια της ουκρανικής ομάδας αποφάσισε να ιδρύσει κέντρο εκπαίδευσης στο Παρίσι για επίδοξες ακτιβίστριες. Στόχος της σχολής είναι να πλάσει ακόμα περισσότερες αγωνίστριες για μια «παγκόσμια μάχη κατά των διακρίσεων». Μάλιστα τα πλάνα των Femen δείχνουν να είναι μακρόπνοα καθώς σκοπεύουν να ανοίξουν παραρτήματα και στη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ και το Σάο Πάολο.

Σε συνέντευξη δε που έδωσε η Σεβτσένκο στη βρετανική Guardian εξήγησε ότι «εμείς κάνουμε ειρηνική τρομοκρατία. Γδυνόμαστε ώστε οι άνθρωποι να δουν ότι δεν οπλοφορούμε. Το σώμα μας είναι το όπλο μας. Πρόκειται για έναν τρόπο να πολεμήσουμε τον ανδροκρατούμενο κόσμο. Ζούμε υπό την ανδρική κυριαρχία και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τους προκαλέσουμε, ο μόνος τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή».
Συμπληρώνοντας μάλιστα η Σεβτσένκο τόνισε ότι «δεν κρύβουμε το σώμα μας, ούτε το πρόσωπό μας. Αντιμετωπίζουμε τους εχθρούς μας πρόσωπο με πρόσωπο. Τους κοιτάμε στα μάτια και πρέπει όλες μας να είμαστε προετοιμασμένες σωματικά». Σκοπός λοιπόν της σχολής είναι να εκπαιδεύσει τις γυναίκες σωματικά και ψυχολογικά για τις επόμενες γυμνές διαμαρτυρίες.

Σημαντικό όμως στοιχείο είναι η επίδοξη ακτιβίστρια να ξέρει να προκαλεί και για αυτό το λόγο «πρέπει να είναι γυμνασμένη, γιατί όταν διαμαρτύρεσαι μπορεί να χρειαστεί να τρέξεις, να πηδήσεις πάνω σε αυτοκίνητα, να αντιμετωπίσεις την αστυνομία». Το μόνο που μένει να ευχηθούμε είναι «καλή σχολική χρονιά».

Πηγή: protothema.gr

Via: gazzetta.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~hcz1U$1hk

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply