Την ίδρυση παραρτήματος στην Τουρκία ανακοίνωσε η FEMEN


Την ίδρυση παραρτήματος στην Τουρκία ανακοίνωσε η FEMEN

Παράρτημα στην Τουρκία άνοιξε η γυναικεία οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων FEMEN, τα μέλη της οποίας έχουν γίνει γνωστά με τις δυναμικές γυμνόστηθες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο.

Η λειτουργία και δράση της οργάνωσης στην Τουρκία αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου των διώξεων που υφίστανται τα μέλη της οργάνωσης στις ισλαμικές χώρες, με την πλέον πρόσφατη και γνωστή περίπτωση τυνήσιας ακτιβίστριας Αμίνα.

Η έναρξη λειτουργίας της τουρκικής FEMEN έγινε γνωστή μέσω του λογαριασμού @FEMEN Turkey στο Twitter, όπου εμφανίστηκε το μέλος της οργάνωσης, ονόματι Γκιουντουλού, γυμνόστηθη και με υψωμένη τη γροθιά της.

«Ανακοινώνουμε τη λειτουργία του τουρκικού παρατήματος της FEMEN! Συμπορευτείτε με την Γκιουντουλού! Πολεμήστε για τη δημοκρατία στη χώρα σας!» ήταν το μήνυμα της πρώτης ανάρτησης.

Λίγο μετά την ανάρτηση στο Twitter, ο εν λόγω λογαριασμός έπαψε να λειτουργεί για σύντομο διάστημα, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Μεταξύ των πρώτων αναρτήσεων της οργάνωσης ξεχωρίζει ιδιαίτερα εκείνη που αφορά τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Θα αντισταθούμε στο ολοκληρωτικό καθεστώς και τη δικτατορία του ισλαμιστή ηγέτη Ερντογάν».

Περίπου ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση ο λογαριασμός @FEMEN Turkey έχει πάνω από 6.300 followers, ενώ πολλά είναι τα σεξιστικά σχόλια και οι απειλές, γεγονός που δείχνει ότι η τουκρική FEMEN έχει έναν δύσκολο δρόμο να διανύσει.

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν οργανώσεις FEMEN από όλη την Ευρώπη, αλλά και η Ίνα Σεβτσέντκο, μέλος του ιδρυτικού πυρήνα της ουκρανικής οργάνωσης FEMEN, της πρώτης που ιδρύθηκε παγκοσμίως.

Γ.Μ.

Via: sofokleous10.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~I4X3c$4NY

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply