«Το Μανιφέστο των Femen»: Έρχεται το βιβλίο των γυμνόστηθων …

Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο τους 

Εννέα κεράκια σβήνουν σήμερα οι FEMEN και οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες για να το γιορτάσουν, εξέδωσαν ένα βιβλίο, 64 σελίδων, με τα έργα και τις ημέρες της οργάνωσης. 


Το βιβλίο , υπό τον τίτλο: Το Μανιφέστο των Femen, κυκλοφορεί σήμερα από τις εκδόσεις Ουτοπία. Η γαλλική εφημερίδα Liberation παραθέτει ορισμένα ενδιαφέροντα αποσπάσματα του βιβλίου...  

«Για όσες γυναίκες δεν θέλουν να ζουν στην σκιά ενός μεγάλου άντρα... Για εσάς που είστε γυναίκες, έφτασε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας... Έφτασε η ώρα να αγωνιστούμε όλες μαζί ... Γι΄αυτές που είναι περήφανες για το φύλο τους, για τις γυναίκες που κατεβάζουν το κεφάλι όταν βλέπουν τις ανισότητες....Τώρα ήρθε η στιγμή για να ξεσηκωθείτε. Κάντε την επανάστασή σας. Όλες μαζί θα τα καταφέρουμε....»  

Στο βιβλίο τους, τα μέλη της οργάνωσης που εμφανίζονται στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων προτάσσοντας τα γυμνά τους στήθη ενάντια στο σεξισμό και τη φαλλοκρατία,  στέλνουν το δικό τους μήνυμα στις γυναίκες που καταπιέζονται.

Η ιδέα της έκδοσης του βιβλίου ανήκε στα πρωτοκλασάτα στελέχη της οργάνωσης,  όπως διευκρινίζεται στο μανιφέστο των Femen. 

Το κίνημα Femen, μία φεμινιστική ομάδα διαμαρτυρίας από την Ουκρανία, ιδρύθηκε το 2008 , αλλά πλέον έχει την έδρα του στο Παρίσι.

Εδώ και πολλά χρόνια κινητοποιείται σε όλο τον κόσμο καταγγέλλοντας τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, την ομοφοβία, τα αυταρχικά καθεστώτα, τη νοθεία στις εκλογές, καθώς και τις στενές σχέσεις μεταξύ εκκλησίας και κράτους. 

Via: protothema.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~cyIP8$5vh

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply