Το σπίτι της Barbie στο Βερολίνο εξοργίζει τις Femen

Το πρώτο ανθρώπινων διαστάσεων σπίτι της διασημότερης ίσως κοριτσίστικης κούκλας, της Barbie, άνοιξε τη Πέμπτη στο Βερολίνο προσελκύοντας επισκέπτες κάθε ηλικίας. Ταυτόχρονα όμως προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε τοπικές φεμινιστικές οργανώσεις που προχωρούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων.



Το 2.500 τετραγωνικών μέτρων ροζ κτίριο, που βρίσκεται σε μια βιομηχανική ζώνη στο Ανατολικό Βερολίνο, διαθέτει πολλούς χώρους, από δωμάτια, καθιστικό, κουζίνα κτλ μέχρι playroom για τους μικρούς επισκέπτες και καφετέρια για τους μεγαλύτερους.

Με 15 ευρώ οι θαυμαστές της Barbie μπορούν να δοκιμάσουν τα ρούχα της, να παριστάνουν ότι ψήνουν cupcakes στη ροζ κουζίνα της και να δουν μια τεράστια συλλογή από κούκλες.

Ωστόσο το θεματικό αυτό εκθεσιακό κέντρο έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Εκεί βρέθηκαν την Πέμπτη ακτιβίστριες του φεμινιστικού γκρουπ Femen. Μια απ’ αυτές διαμαρτυρήθηκε στην είσοδο του κτιρίου έχοντας γράψει στο στήθος της “Η ζωή στο πλαστικό δεν είναι κάτι φανταστικό”.

Μια άλλη ομάδα της αριστεράς που αποκαλείται “Occupy Barbie Dreamhouse”, κατά το Occupy Wall Street, έχει σχεδιάσει για σήμερα διαμαρτυρία στην περιοχή, για τα “προβληματικά στερεότυπα”. Ήδη στη σελίδα της στο Facebook έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 2.000 υποστηρικτές, όπως αναφέρει το Euronews.

Η Stevie Schmiedel, ιδρύτρια της ομάδας "Pinkstinks", που κάνει εκστρατεία κατά των στερεότυπων με τα χρώματα στα παιδικά παιχνίδια δήλωσε στη Deutschlandradio Kultur ότι “Το σπίτι των ονείρων της Barbie είναι το αποκορύφωμα αυτού που έχει κάνει τα τελευταία είκοσι χρόνια η βιομηχανία παιδικών παιχνιδιών με το ροζ χρώμα. Το ροζ τώρα έχει γίνει συνώνυμο με την αποπλάνηση, τη γλυκύτητα, τα μεγάλα μάτια με τις μακριές βλεφαρίδες και ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση”.

 

Via: enet.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~DndiJ$2m2

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply