Το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι γυμνόστηθη Ουκρανή

Ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι κύρια έμπνευση είναι η αρχηγός της οργάνωσης Femen

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η δήλωση του διάσημου καλλιτέχνη, Ολιβέ Κιαπά, ότι εμπνεύστηκε για να φιλοτεχνήσει τη μορφή του συμβόλου της Γαλλικής Δημοκρατίας " Μαριάν", από την αρχηγό του φεμινιστικού κινήματος "Femen", Ινα Σεβτσένκο.

Η νέα μορφή της "Μαριάν " που απεικονίζει την εκρηκτική ξανθιά Ινα , θα κοσμεί μία σειρά γραμματοσήμων, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή από τον σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, με την ευκαιρία των εορτασμών για την πτώση της Βαστίλης.

Ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι κύρια έμπνευση για τη δική του εκδοχή της Μαριάν ήταν η Ουκρανή ακτιβίστρια ,αρχηγός της οργάνωσης Femen τα μέλη της οποία διαμαρτύρονται προτάσσοντας τα στήθη τους .

Η οργάνωση επικρότησε την επιλογή του Γάλλου καλλιτέχνη επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως «η ασυμβίβαστη μάχη ενάντια στην πατριαρχία, την αισθητική του σεξισμού, η ομορφιά και η γοητεία της Ίνα Σεβτσένκο» δικαίως ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη.

Δεν έλειψαν όμως οι "φωνές" που υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν μία εξαγριωμένη Ουκρανή να είναι το επίσημο πρόσωπο-σύμβολο της γαλλικής Δημοκρατίας.

Το γαλλικό συντηρητικό κόμμα κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν το γραμματόσημο.

Via: protothema.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~QBR0N$3ci

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply