Τυνησία: Αναβλήθηκε η δίκη των τριών φεμινιστριών

Αναβολή για τις 12 Ιουνίου, πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης των τριών μελών της οργάνωσης Femen, για την γυμνόστηθη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, έξω από το δικαστικό μέγαρο της χώρας.

Οι τρεις ακτιβίστριες, δύο Γαλλίδες και μία Γερμανίδα, εμφανίστηκαν ημίγυμνες για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους, στην 18χρονη Τυνήσια «Αμίνα Τάιλερ» που βρίσκεται μέλος της οργάνωσης και είναι υπό κράτηση.

Οι τρεις γυναίκες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ενός χρόνου για προσβολή ηθών.
Η περιβόητη γυμνόστηθη διαμαρτυρία έγινε στις 29 Μαΐου και έιναι η πρώτη που αποπειράθηκε να κάνει η συγκεκριμένη οργάνωση σε αραβική χώρα.

Η Ολεξάντρα Σεβτσένκο, η ακτιβίστρια που απελάθηκε από την Τυνησία, με το που έφτασε για να υπερασπιστεί τις τρεις ακτιβίστριες, είπε:

“ Tρεις άνδρες εισέβαλαν στο δωμάτιο μου, δεν είχα χρόνο να στείλω μήνυμα και να ειδοποιήσω κάποιον. Φορούσα κυριολεκτικά μόνο τα εσώρουχα μου. Δεν μου έδειξαν ταυτότητα, επίσημα έγγραφα, και δεν μου έλεγαν τα ονόματα τους. Το μόνο που μου είπαν ήταν να του ακολουθήσω”.

Οι αρχές είπαν στην Σεβτσένκο, ότι είναι ανεπιθύμητη στην χώρα, επειδή φοβούνται ότι θα προβεί σε νέα γυμνόστηθη διαμαρτυρία.

‘Σε καθημερινή βάση αυτή την εβδομάδα, χάκερ παραβίαζαν την ιστοσελίδα της οργάνωσης μας. Δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε. Οι τεχνικοί μας, μας επισήμαναν ότι οι επιθέσεις ήταν από την Αλγερία και την Τυνησία.”

Περισσότερα για: ΦΕΜΕΝ, Τυνησία, Δικαιώματα των γυναικών

Copyright © 2013 euronews

Σχετικές ειδήσεις

  • Τυνησία: Δικάζεται 19χρονη-μέλος των Femen 30/05/2013 12:26 CET
  • Τυνησία: Ξεκίνησε η δίκη της Αμίνα 30/05/2013 23:56 CET
  • Tυνησία: Αναβλήθηκε η δίκη των τριών φεμινιστριών της… 05/06/2013 18:24 CET
  • Τυνησία: Στις 5 Ιουνίου η δίκη των Femen 31/05/2013 14:06 CET
  • FEMEΝ: Προκαλούν, σοκάρουν, αλλά περνούν το μήνυμά… 30/05/2013 19:57 CET

 

Via: gr.euronews.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~aFBkR$32z

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply