Φόβοι εκφράζονται για τη ζωή της πρώτης Femen ακτιβίστριας της …

Εξαφανισμένη είναι εδώ και ημέρες η 19χρονη Αμίνα, «η πρώτη Femen της Τυνησίας», γεγονός που κάνει τους ακτιβιστές και τις φεμινιστικές οργανώσεις ανά τον κόσμο να εκφράζουν φόβους για τη ζωή της, ενω κύμα διαμρτυριών ξεσπά στο Διαδίκτυο.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Αμίνα έγινε η πρώτη Τυνήσια που ανέβασε στο Facebook γυμνόστηθες φωτογραφίες της, τύπου λα Femen: «Το σώμα μου μου ανήκει», είχε γράψει, στα αραβικά, πάνω στο στήθος της, σε μία από αυτές. «Fuck your morals», «Γ.την ηθική σας», είχε γράψει σε μια άλλη. Η Αμίνα έστειλε τις φωτογραφίες σε ακτιβίστριες της ουκρανικής ΜΚΟ, ίδρυσε και η ίδια, την 1η Μαρτίου, μία «Femen Tunisian fanpage». «Με τις φωτογραφίες αυτές, ήθελε να στηρίξει τις Femen, όπως κάνουν πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» η ουκρανή ιδρύτρια του κινήματος, Ίνα Σεβτσένκο. «Βρισκόμασταν σε επαφή, ήθελε να δημιουργήσει ένα παράρτημα των Femen στην Τυνησία».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το Διαδίκτυο, η Αμίνα μεταφέρθηκε από τους γονείς της σε ψυχιατρική κλινική.

Οι φωτογραφίες της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των φανατικών ισλαμιστών. Η 19χρονη δέχθηκε ακόμα και απειλές κατά της ζωής της. «Ντύσου, είσαι άσχημη», «Ντροπιάζεις την οικογένειά σου», «Για μας δεν είσαι παρά ένα ακόμα σκουπίδι, στο διάβολο η ελευθερία της γυναίκας», έγραψαν χρήστες στον ιστότοπο Tunisialeaks. «Η Αμίνα πρέπει να μαστιγωθεί σύμφωνα με τη Σαρία 80 έως 100 φορές, παρότι της αξίζει να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου, δεδομένου του μεγέθους της αμαρτίας της» είπε ο Αλμί Αντέλ, ισλαμιστής/σαλαφιστής ιεροκήρυκας και πρόεδρος μία οργάνωσης με το στομφώδη τίτλο «Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Αμαρτίας Κεντρώας Ένωσης για την Ευαισθητοποίηση και τη Μεταρρύθμιση».Ο ίδιος ζήτησε να απομονωθεί η Αμίνα και να μπει στη «καραντίνα» προκειμένου να μην διαδοθούν οι ιδέες της «σαν επιδημία».

«Εμείς οι Femen δεν βγάζουμε τα ρούχα μας για σεξουαλικούς λόγους, έχουμε το θάρρος να φωνάζουμε δυνατά τις διεκδικήσεις μας για την απελευθέρωση της γυναίκας» εξήγησε προ ημερών η ίδια η Αμίνα την πράξη της από το πλατό μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Την Τρίτη, τα ίχνη της Αμίνα χάθηκαν. «Το τηλέφωνό της έχει διακοπεί, ο λογαριασμός της στο Facebook είναι ανενεργός, το ίδιο και ο λογαριασμός της στο Skype», δήλωσε η Ίνα Σεβτσένκο. «Έχουμε λάβει μηνύματα που τη θέλουν να βρίσκεται υποτίθεται με την οικογένειά της, αλλά δεν γνωρίζουμε τους ανθρώπους που μας τα έστειλαν. Φοβόμαστε για τη ζωή της».

Δείτε στο Facebook:

Amina Femen Tunisia
https://www.facebook.com/pages/Amina-Femen-Tunisia/139134719597278?fref=ts

Femen- Tunisian Fanpage
https://www.facebook.com/femens.tunisie?fref=ts

Δείτε στο Twitter:#FEMEN #Amina

Via: sofokleous10.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~VgjlY$2Uy

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply