A fehérorosz elnök politikája ellen tiltakoztak meztelen ukrán …

(MTI) - A Femen ukrán nőjogi szervezet aktivistái meztelenül tiltakoztak az ukrán fővárosban a nyugati sajtóban "utolsó európai diktátorként" is emlegetett Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök politikája ellen az államfő kijevi szállása előtt - adta hírül kedden az ukrán internetes média a szervezet közleményére hivatkozva.

    A fehérorosz államfő hétfő este érkezett hivatalos látogatásra Kijevbe. A Femen-aktivisták éjjel a szálláshelye elé vonultak a kezükben fáklyákkal, a testükön pedig az elnök személyét és a diktatúrát szidalmazó, de Fehéroroszországot éltető feliratokkal.
    A szervezet közleménye szerint az aktivisták a fehéroroszországi újságírókat és ellenzékieket érő támadásokra, valamint a politikai bebörtönzések igazságtalanságára akarták ily módon emlékeztetni Lukasenka elnököt.

Via: webradio.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~62ega$3EG

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply