A FEMEN aktivistái Franciaországban

A párizsi székház megnyitására az aktivisták saját szavaik szerint várják a „barátokat, és azokat is, akik még nem döntöttek”. A topless mellett az aktivisták ígérik, hogy lesz villanyfűrész-szerelési verseny, illetve romlott torták dobálása is.

A FEMEN tevékenységének egyik fő iránya a nők diszkriminációja elleni harc. „Muzulmán nők, vetkezzetek le!” –szerintük a meztelen kebleken ez a felírat a legjobb módszer a figyelemkeltésre az adott probléma iránt. Franciaország, ahol a különböző értékelések szerint közel 5 millió muzulmán él, vagyis a lakosság több mint tíz százaléka -, nem tartja ezt a szervezetet szélsőségesnek – jelentette ki Inna Sevcsenko, a FEMEN aktivistája Rádiónknak adott interjújában.

- A FEMEN franciaországi regisztrációja pontosan azt mutatja,hogy az ország kormánya egyetért azzal,hogy ez a szervezet létezik és tevékenységet folytat Franciaország területén.

Sevcsenko elmondta, hogy a FEMEN franciaországi megjelenésének oka a muzulmán közösségek létében van. Irina nemrégiben utazott el Kijevből Párizsba. Hazájában attól tartott, hogy letartóztatják, miután lefűrészelt egy keresztet az ukrán fővárosban. A FEMEN „a demokrácia tesztjének” nevezi tiltakozó akcióit.

- Nemzetközi mozgalom a miénk. Franciaországban bázist nyitunk, ahová összegyűlhetnek aktivistáink Európából, Ázsiából és Amerikából, tanulmányozhatják a FEMEN stratégiáját és taktikáját. Kelet- és Közép-Európa, Amerika és Brazília területén fogunk tevékenykedni. Tevékenységünk kiterjed majd az egész világra.

A meztelen propaganda azonban nem csupán a franciaországi muzulmánok körében válthat ki tiltakozást. Főleg a Mohamed prófétáról bemutatott film miatti felháborodás légkörében. Szergej Fjodorov. az Orosz Tudományos Akadémia Európa Intézetének vezető munkatársa azonban meg van győződve, hogy a helyi hatóságok meggátolják a zavargásokat.

- Ha ilyen extrém fellépések lesznek Franciaországban a helyi hatóságok - annak dacára is, hogy elítélték az orosz hatóságokat a Pussy Riot kapcsán -, gyorsan rendezik ezt a kérdést. Egyszerűen nem engedik meg az ilyenfajta dolgokat. Ez persze kettős mérce. Így aztán a FEMEN-hölgyek nemigen tudnak „kibontakozni” Franciaország területén.

Via: hungarian.ruvr.ru


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SpW5L$1dS

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply