‘Aan verkrachting ontsnapt door te beloven weer goede moslim te worden’

Amina Sboui postte het bericht op Facebook dat ze in Parijs aangevallen en beledigd werd door vijf individuen. "Ze schoren mijn wenkbrauwen en mijn haar af en zeiden dat ik de schoonheid die ik van Allah gekregen heb, niet verdien" vertelt ze. Ze zou op het nippertje aan een verkrachting ontsnapt zijn door haar aanvallers te smeken en te beloven weer een goede moslim te worden. Ze zou zelfs een deel van de Koran gelezen hebben om los gelaten te worden. De jonge vrouw meldt op haar Facebookpagina dat ze klacht zal indienen bij de politie.

Er wordt echter getwijfeld aan het verhaal van Sboui. Op haar Facebookpagina reageren mensen dat er nog geen metro's rijden op het uur dat Sboui zegt dat ze is aangevallen. Sboui heeft het over 5u, terwijl er pas vanaf 5u30 metro's rijden.

'Mijn lichaam is van mij en is voor niemand een bron van eer'

Amina Sboui werd in 2013 bekend toen ze een topless foto van zichzelf postte op de Facebookpagina van de Tunesische Femen. Het onderschrift luidde "Mijn lichaam is van mij en is voor niemand een bron van eer". Ze kreeg toen doodsbedreigingen van de salafisten en werd verschillende weken door haar familie ontvoerd.

Sboui belande in een Tunesiche cel toen ze bij een Femen-actie werd opgepakt. Ze probeerde haar borsten te ontbloten en slogans op de muren van een moskee te kalken.

Enkele maanden later nam ze afscheid van de Femenbeweging omdat ze de organisatie islamofoob vond. In de zomer van 2013 trok ze naar Frankrijk om er te studeren. In februari 2014 vertelde ze over haar feministische strijd in een boek met als titel "Mon corps m'appartient".

Marie Gathon

Lees meer over:


Reageer

Via: knack.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~zC2Wk$5Dt

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply