„Activisten FEMEN willen Nationale Synode Dordt verstoren”

Het naaktprotest van actievoerders van Femen bij de nationale synode ging vrijdag niet door. Wel meldden zogenaamde activisten –drie vrouwen– zich, gekleed, bij de Grote Kerk. Ze gaven aan de bijeenkomst te willen bijwonen als leden van de Russisch-Orthodoxe Kerk. Aanvankelijk tegengehouden door de politie, werden de drie toch binnengelaten door synodevoorzitter ds. G. de Fijter. „In de kerk is iedereen welkom”, stelde hij.

Ds. De Fijter verwelkomde de vrouwen tijdens de opening als „beelddragers van God.” Daarop volgde applaus. Na het door ds. De Fijter uitgesproken welkomstwoord en gebed vertrokken de drie weer.

Volgens RTV Dordrecht ging het om drie vrouwen die door omroep PowNed waren ingehuurd. Een van hen zou een pornoactrice uit Dordrecht zijn.

Activisten van Femen waren eerder van plan om met blote borsten en het lichaam beschreven met teksten de bijeenkomst in Dordrecht te verstoren. De actiegroep wilde de aanwezigen in de Grote Kerk ervan doordringen dat de kerk vrouwen „onderdrukt.”

Via: refdag.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~CerPW$4NV

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply